Az ötödik elem rendezőjének új sci-fije a nyár nagy durranása lehet

2017.03.29. 16:23

Furcsa madár az idei blockbusterszezon (a május-augusztus közötti időszak) egyik legjobban várt szereplője: a Valerian és az ezer bolygó városa című sci-fi nem folytatás, remake vagy reboot, és ugyan képregényalapra építkezik, de az időutazást űroperai elemekkel vegyítő francia Valérian and Laureline népszerűsége össze sem vethető egy Batmannel. Ettől még persze lehet jó, sőt, a legújabb előzetest én simán végigvigyorogtam. 

Valerian and the City of a Thousand Planets (2017) Trailer #2

A tartalomról Sajó kolléga írt egy annyira jó kis összefoglalót, hogy egy apró kiegészítéssel én is ezt fogom bemásolni:

Az eredeti képregény egy hős és segédje kalandjait követi végig a galaxison keresztül, és az egyik legfontosabb európai képregények között tartják számon, ahonnan ihletett merítettek olyan filmek, mint az Ötödik elem, a Csillagok háborúja vagy az Avatar. Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) kalandjai ráadásul nem szimpla űrutazások, mivel mindketten afféle űrkopók, akik nem csak térbeli, hanem időbeli ugrásokkal védik az űrigazságot. A film a két hős utazását dolgozza fel Alpha városába, ahol ismeretlen erők meg akarják bomlasztani a metropolisz sokszínűségét. A filmben egyébként feltűnik még Clive Owen, Rihanna, Ethan Hawke, John Goodman, sőt, Herbie Hancock, a legendás dzsesszzenész is.

Ne maradjon le semmiről!