Labilis nyomozóról forgat a Liza, a rókatündér rendezője

2017.03.30. 13:34

A napokban kezdte meg a Liza, a rókatündér rendezője,  második mozifilmje, a X. (Tíz) forgatását, mely előreláthatólag két hónapig tart Budapesten, és többek között olyan helyszíneken zajlik majd, mint a Gellérthegy, egy csepeli gyártelep, vagy a rendőrség Teve utcai székházának teteje. A rendező elmondása szerint a X. egy skandináv típusú krimi, szerepel majd benne Balsai Móni, Schmied Zoltán, Bede-Fazekas Szabolcs és Kulka János. A film várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.

A történet szerint Éva, a gyermekét egyedül nevelő, pszichésen kissé labilis nyomozónő több furcsa halálesetet fedez fel az osztályára kerülő ügyek között. Első ránézésre mindegyik öngyilkosság vagy baleset, de Éva több apró részletre is felfigyel, melyek alapján arra gyanakszik, hogy valójában nagyon profin álcázott gyilkosságokról van szó. A bűnügyi igazgató nem kívánja bolygatni a már lezárt aktákat, de az új kolléga, Péter egy friss eset kapcsán Éva mellé áll. Aztán lassan kiderül, hogy senki sem az, aminek látszik, a bűnügyi történet mögött pedig egy ő családi dráma is körvonalazódik.

Ujj Mészáros Károly elmondta, hogy filmje nagyban el fog térni a Liza a rókatündértől, de a szereplőgárdából többen ismét felbukkannak: Balsai Móni, Schmied Zoltán és Bede-Fazekas Szabolcs például mindhárman nyomozót alakítanak.Kulka János pedig ezzel a filmmel tér vissza a vászonra, a fordulatokban gazdag történet egyik főszereplőjét alakítja majd.  A további szerepekben is olyan ismert színészeket láthatunk majd többek között, mint Básti Juli,  Hámori Ildikó, Szirtes Ági, Fekete Ernő és Szabó Győző.

A forgatókönyvet Ujj Mészáros Károly és Hegedűs Bálint írták, az operatőr Szecsanov Martin, a film producere Muhi András és Ferenczy Gábor, gyártója a Focusfox. A X. című filmnek 489 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmalap. A film várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.

Ne maradjon le semmiről!