Feledteti-e Scarlett Johansson, ha kilúgoznak egy klasszikust?

kultrovat podcast

Szinte csodának tekinthető, hogy elkészült az egyik legnagyobb becsben tartott anime, a Ghost in the Shell amerikai filmes adaptációja. A jogok hosszú éveken keresztül voltak a Dreamworks és Steven Spielberg cégének birtokában, de csak nem akart haladni a projekt. 2017 márciusára viszont elkészült a végeredmény, Rupert Sanders (Hófehér és a vadász) rendezésében, Jamie Moss és William Wheeler forgatókönyvéből, Scarlett Johansson főszereplésével. És ez a témája a Kultrovat Podcast legújabb adásának.

A beszélgetésben Sajó Dávid, Stöckert Gábor és Földi Gábor vettek részt, és mindenki más nézőpontból közelített a filmhez. Volt, aki tisztában van az összes fontosabb előzménnyel, más pedig egyedül a filmet látta.

Tényleg akkora baj, amire a filmről írt kritikánkban is kitértünk, hogy nem elég hangsúlyos a filozófia a filmben? Szükséges egyáltalán ilyen elvárásokat támasztani egy akciófilmmel szemben? Az ehhez hasonló kérdések mellet kitérünk a látványvilágra, a nagyszerű operatőri megoldásokra és arra is, hogy Scarlett Johansson jól döntött-e akkor mikor elvállalta Hadnagy szerepét.

A podcast szigorúan spoileres, elsősorban azoknak szól, akik már látták a filmet, hiszen minden fontosabb történés megtárgyalásra kerül az adásban.

Feledteti-e Scarlett Johansson, ha kilúgoznak egy klasszikust?

Kultrovat podcast 27. epizód
00:00:00 / 00:00:00

Mi is ez az egész?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő. 

Ne maradjon le semmiről!