300 ezernél is többen látták már a Kincsemet

2017.04.24. 17:27


Újabb mérföldkövet ért el a Vajna-korszak legnézettebb filmje, miközben szép csendben a jóval kisebb költségvetésből készült Brazilok is elérte az ötvenezer nézőt. Az 1945 viszont épp kicsúszott a mozis nézettség top 10-ből.

A tíz legnézettebb film között így két hazai található, és közülük a Kincsem még mindig harmadik. A dobogón egyébként nincs változás: továbbra is a Halálos iramban 8. (kritikánk itt olvasható) és a Bébi úr a két legnépszerűbb film a magyar mozikban, bár mindkettőt kevesebben nézték kicsit, mint a premier hetében, ettől függetlenül biztosan vezetik a mezőnyt, mint ahogy a Kincsem harmadik helyét se fenyegették az eheti bemutatók.

Kincsem
Kincsem
Fotó: Szabó Adrienn

Közülük az Öldöklő szerelem és a Tűnj el! szinte hajszálpontosan ugyanannyi nézőt vonzott, míg a harmadik újoncot, az Alibi.com-ot ugyan kevesebben látták, mint a 11. 1945-öt (előbbit 6500-an, a magyar filmet 7300-an), a francia vígjáték mégis több bevételt hozott, ezért előzhette meg Török Ferenc új filmjét. Így csak két magyar film van a legnézettebbek között, ahol a Brazilok harmadik hete tartja magát, elérve az 50 ezres össznézőszámot.

Bár a premier hetében nyújtott teljesítményét meg sem tudta közelíteni, a Halálos iramban 8. így is agyonverte a mezőnyt, és több mint háromszor annyi bevételt termelt, mint a második helyét ugyancsak megőrző Bébi úr. A film egyébként jóval gyengébben teljesít Amerikában, mint a 7. rész (utóbbi csaknem 90 millió dollárral hozott többet az első két hétvégén), de a nemzetközi bevételek viszont ezt a csalódást is feledtetni tudják az alkotókkal. 

Említést érdemel még a nálunk meglepően jól szereplő Öldöklő szerelem bukása, mely a 4,8 millió dolláros bevétellel jócskán alulmúlta a várakozásokat, és hiába álltak oda neves örmény származású sztárok az Ígéret (The Promise) mögé, az örmény népirtást megörökítő film is éppen, hogy befért csak a legnézettebb tíz film közé.

Ne maradjon le semmiről!