Faye Dunaway rémesen sajnálja az Oscar-blamát

2017.04.25. 11:46

Dunaway a februári Oscar-gálán történt borítékcseréről az NBC-nek nyilatkozott, és azt mondta, hogy azt hitte, Beatty csak poénkodik, amikor a borítékot felnyitva rövid ideig csöndben olvasott, majd átnyújtotta neki, hogy olvassa el.

Úgy éreztem, Warren csak a hatást akarta fokozni ezzel a gesztussal.

Dunaway ezt követően a Kaliforniai álom címét olvasta fel a legjobb film díjazottjaként, de pár perces kavarodás után (amikorra a film alkotói már a színpadon voltak és köszönőbeszédekbe fogtak bele) kiderült, hogy a Holdfény lett az év filmje. Brian Cullinan, a PwC könyvvizsgáló cég borítékokért felelős alkalmazottja ugyanis összekeverte azokat, és a legjobb színésznő kategória győztesének borítékját adta oda Dunawaynek és Beattynek.

A legjobb filmért járó Oscart kapja

A legjobb színésznő Oscarját Emma Stone kapta korábban a Kaliforniai álomért. Dunaway szerint  amikor megkapta Beattytől a borítékot, csak a film címét látta, Stone nevét nem vette észre.

Teljesen megdöbbentett a dolog és utólag hibásnak érzeztem magam, mert talán tehettem volna valamit a botrány elkerülésére.

Ja, például nem felolvasni a rossz filmcímet, ahogy Sammy Davis Jr. sem tette meg pár évvel korábban, egy hasonló bakinál.

Ne maradjon le semmiről!