Hitler él, T-rexen lovagol, és gyíkember

2017.05.09. 21:23

A 2012-es Iron Sky nyilvánvalóan önfeledt szórakozásra tervezett trash volt, és a Hold sötét oldaláról a Földre visszatérő nácik sztoriját máshogy talán nem is lehet feldolgozni. Hogy a készítők szándékai mennyire sikerültek (azaz a film végül mennyire tudott tényleg önfeledten szórakoztatni), azon lehetne vitatkozni, de az biztos, hogy szép nagy rajongótábor gyűlt össze köré. Ennek köszönhetően jön létre a folytatás, hiszen a finn rendező, Timo Vuorensola a közösségi kampányfinanszírozáshoz fordult: 2014 végén félmillió dollárt kért az Indiegogón, végül valamivel több (654 ezer) jött össze. Akkor 2018 májusára ígérte a film premierjét, de úgy tűnik, ez olyan crowfunding projekt lesz, ami hónapokkal korábban teljesül a tervezettnél (ilyet is ritkán látni), mert a hivatalos dátum végül 2018. február 14. lett. Ez a film új traileréből derül ki, ebből ni:

Igen. Cgi-környezetet pusztító cgi-UFO. Holdbázis fölött pörgő űrhajó. Verekedés és harci szekér. T-rexen lovagló Hitler, aki valójában gyíklény. És Udo Kier. Minden ilyen filmbe kell Udo Kier, még akkor is, ha meghalt az első részében.

Az Iron Sky: The Coming Race amúgy arról szól majd, hogy a rosszak a Vril nevű gyíkemberfaj terveinek megfelelően jól lenukeárisháborúzták a Földet, de egy maroknyi túlélő egy Obi Washington (esküszöm, így hívják) nevű ember élén szembeszáll a humanoid hüllőkkel, és megpróbálja megmenteni a bolygót a végső pusztulástól. De igazából nem mindegy, mi a cselekmény ott, ahol Udo Kierre T-rexen lovagló Hitler az adu?