Még soha nem hozták ennyire zavarba Pókembert

2017.05.09. 06:04

Megjelent egy újabb előzetes a Pókember - Hazatérés című, itthon július 6-án érkező szuperhősfilmhez néhány, leginkább a poénokra épülő jelenettel és egy vicces utalással arra, hogy Pókembert eddig szemét módon kihagyták a Bosszúállók-filmekből.

Az MTV Movie Awards gálájához időzített, új Pókember - Hazatérés-előzetesben Peter Parker iszonyú körültekintően bemászik a szobájába úgy, hogy véletlenül se hallja meg senki, csak azzal nem számol, hogy valaki a háta mögött ülve próbálja összerakni a Halálcsillagot legóból. Aki aztán fel is ismeri őt ("Te vagy a Pókember a Youtube-ról!"), és felteszi a legkínosabb kérdést, amit csak lehet: "Te is a Bosszúállók tagja vagy?"

Az alábbi, hosszú videóból, amelyben az új jelenetek mellett szerepel a már korábban kiadott trailer is, látszik, hogy épp ez a kérdés lesz a következő Pókember-film alapkérdése is: Peter Parker nagyon szeretne Vasember és a többiek teljes jogú társa lenni, de a nagyobb hőstettek még nem igazán mennek neki.

Ebből, meg a főszerepet játszó Tom Holland kamaszos arcából is látszik, hogy a Marvel megpróbál még egy nézőréteget elcsábítani ezzel a filmmel: azokat, akik még egy generációval fiatalabbak a Bosszúállók-sorozat közönségénél, vagy éppen azokat, akik az első filmek bemutatójakor még túl fiatalok voltak a mozizáshoz. Hiszen aki az első filmekre még kamaszként bukott rá, mostanra már rég felnőtt: az első Vasember Robert Downey Jr.-ral már kilenc éve jött ki.

A filmet egyébként újonc rendezi: Jon Wattsnak még csak a Rendőrautó című filmjét lehetett szélesebb körben látni, bár nagy karriert az sem futott be. De sztárokban azért nem lesz hiány a filmben: Robert Downey Jr.-on és Tom Hollandon kívül szerepel még  Marisa Tomei, Logan Marshall-Green vagy Michael Keaton is a filmben.

Ne maradjon le semmiről!