Mihalik Enikő lélegzete is elállt a lebegő menekülttől

2017.05.17. 14:36

Egy meglőtt, levitációra képes szír menekültről szól Mundruczó Kornél legújabb munkája, a Jupiter holdja, amelyik az egyetlen magyar film, amelyet az idei cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatnak be. A filmet csütörtökön vetítik majd a fesztiválon, az előzetesét azonban már szerdán bemutatta a Hollywood Reporter, majd nem sokkal később a magyar változat is befutott.

A történet szerint a 17 éves Ariel a magyar határon sebesül meg, ám a lövés miatt rendhagyó szuperképességre tesz szert. A filmben szerepel többek között Balsai Mónika, Merab Ninidze, Cserhalmi György, Jéger Zsombor, Mucsi Zoltán, Szabó Kimmel Tamás, Haumann Péter, és – ahogy az Origo Filmklubja nemrég kiszúrta – Mihalik Enikő is.

A Jupiter holdja izgalmasnak tűnő előzetesében több budapesti helyszín – például a Keleti pályaudvar – is feltűnik, az egyik fürdős jelenetben pedig azt láthatjuk, ahogy Mihalik Enikő az arcát takarva kap kisebb sokkot a víz felett lebegő fiatalember látványától.

Ha kell egy mottó, akkor azt tudom mondani, hogy ez a film legalább annyira zuhan, mint repül

– mondta a rendező a Jupiter holdjáról korábban az Indexnek.

A film forgatásán egyébként az Index is ott járt, amikor épp az egyik repülős jelenetet vették fel. Ez az előzetesben is látható, amikor a főszereplő két autó között emelkedik a levegőbe. Az alkotók akkor azt mesélték, hogy néhány valódi menekült is szerepet kapott volna a filmben, de nagyon nehéz volt a szereplőválogatás. Mundruczó úgy fogalmazott, hiába találtak meg egy-egy jó szereplőt, egyszerűen kiperegtek az ujjaik közül, mert egy perccel később már nem voltak az országban, és egyébként sem nagyon akartak szerepelni.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!