Gyönyörű lesz Luc Besson víziója

2017.05.25. 15:54

Végleges trailert kapott Luc Besson új filmje, a Valerian és az ezer bolygó városa, ami egyszerűen lenyűgözőnek ígérkezik. Pedig nem gondoltam volna, hogy egy színes-szagos űr sci-fiért rajongani tudok, de engem már az első, tavaly decemberi előzetes is levett a lábamról.

Bár Besson előző filmje a Scarlett Johnasson főszereplésével készült Lucy nem volt éppen a rendező legjobban sikerültebb filmje, a Valeriannal állítólag az Ötödik elem világához tér majd vissza a francia rendező. Luc Besson filmjében a két főszereplőt Dane DeHaan (Az erő krónikája, Öld meg kedveseid, A csodálatos Pókember 2.) és Cara Develgine alakítja, aki eddig inkább a kifutóról volt ismert, de szerepelt a Papírvárosokban és a Suicide Squadban is. A parancsnokukat pedig Clive Owen testesíti meg. Rajtuk kívül szerepelni fog még a filmben Ethan Hawke, John Goodman, Herbie Hancock, Kris Wu, sőt Rihanna is.

Az film tartalmát nagyjából már előzőleg összefoglaltuk: az eredeti képregény egy hős és segédje kalandjait követi végig a galaxison keresztül, és az egyik legfontosabb európai képregények között tartják számon, ahonnan ihletett merítettek olyan filmek, mint az Ötödik elem, a Csillagok háborúja vagy az Avatar. Valerian és Laureline kalandjai ráadásul nem szimpla űrutazások, mivel mindketten afféle űrkopók, akik nem csak térbeli, hanem időbeli ugrásokkal védik az űrigazságot. A film a két hős utazását dolgozza fel Alpha városába, ahol ismeretlen erők meg akarják bomlasztani a metropolisz sokszínűségét. 

Valami mégis azt súgja, nem annyira a sztori lesz a lényeg ebben a filmben, ami sokak szerint a nyár legnagyobb sikerfilmje lehet. A hazai bemutató időpontja július 20.