Zenére bankot rabolni azért már mégis egész más

2017.06.02. 17:09

Hiába tartják rengetegen zseninek, Edgar Wright filmjei alig jutnak el a magyar mozikba: a Nyomd, bébi, nyomd viszont a kivétel, és az új előzetes alapján is úgy tűnik, a filmnek csak a magyar címe lesz borzasztó.

Korábban már írtunk a Cornetto-trilógia (Haláli hullák hajnala, Vaskabátok, Világvége) rendezője, Edgar Wright pályájáról és rövid szuperhősös kitérőjéről. A rendezőt egy aránylag szűkebb réteg szereti, de a rajongótábora nagyon lelkes, ami pont megfelelő kombináció ahhoz, hogy több filmje távol maradjon az olyan országok piacától, mint amilyen Magyarország is, és hogy ez viszonylag hangos felháborodáshoz vezessen. Ezért vagy sem, de a Baby Drivert behozzák Magyarországra is, csak a rettenetes magyar címet (Nyomd, bébi, nyomd) kell valahogy megemészteni. 

A film sztorija szerint egy fiatal srác súlyos autóbalesetet szenvedett kiskorában, ezért folyamatosan cseng a füle. Csak akkor nem, ha zenét hallgat. Bankrablók sofőrjeként dolgozik, és minden egyes melót úgy centiz ki, hogy passzoljon egy adott számhoz, amit éppen hallgat. A srác, akinek Baby a neve, az utolsó melóra készül, főleg azért, hogy a pincérnő barátnőjével végre nyugodt életet tudjon élni. Mindez nem feltétlenül derül ki a most megjelent trailerből, ami a leginkább a zene és az akciók összhangjára - meg konkrétan a Tequila című számra - helyezi a hangsúlyt.

A film főszereplője Ansel Elgort lesz, a Beavatott-filmek és a Csillagainkban a hiba fiatal sztárja, a barátnőjét pedig Lily James, azaz maga Hamupipőke játssza (legalábbis a 2015-ös filmben). Játszik még a filmben Jamie Foxx, Jon Hamm, Jon Bernthal, Flea a Red Hot Chili Peppersből, meg Kevin Spacey.

Magyarországon június 29-étől lesz látható a mozikban.

Ne maradjon le semmiről!