Lecsapott Hollywood az Oscar-díjas magyar rendezőre

2017.06.06. 11:48

A legnevesebb amerikai filmes lap, a Hollywood Reporter számolt be arról, hogy a Mindenki című kisfilmjével Oscar-díjat nyert Deák Kristóf leszerződött a Gotham Group nevű hollywoodi ügynökséggel.

Mostantól a Gotham Group nevű, hollywoodi produkciós cég fogja képviselni az Oscar-díjas magyar rendezőt, Deák Kristófot.

Deák korábban, az Oscar-díjátadó utáni napokban az Indexnek adott interjújában azt mondta: "Eddig is volt már egy tervem arról, hogyan szeretném építgetni a karrieremet, hogyan szeretném egyre nagyobb kihívások elé állítani magamat anélkül, hogy túl sokat vállalnék vagy túl nagyot ugranék. Emiatt a díj miatt talán pár lépcsőfokot át tudok ugrani egy nagyobb szökelléssel.

De akkor sem szeretném rögtön megrendezni a Titanic 3-at.

Nem gondolom, hogy ez lenne a következő lépés. Szeretném megnézni, mit lehet kihozni ebből a helyzetből Hollywoodban, szeretném Magyarországon is tovább fejleszteni az ötleteimet. Az Oscarnak az a nagy ajándéka, hogy így a saját terveimen tudok majd dolgozni, amelyek valószínűleg egy picit jobban fogják majd érdekelni a producereket és a befektetőket, így pedig talán meg is tudom valósítani őket. Nekem ez a legfontosabb: hogy színvonalasan ki tudjam dolgozni mindazt, amit jónak gondolok, és legyen időm úgy megvalósítani, hogy legalább olyan jók legyenek, mint a Mindenki."

A Gotham Group, amely mostantól Hollywoodban képviseli a magyar rendezőt, Az útvesztő-filmekről a legismertebb: a sorozat első két része kevesebb, mint százmillió dollárból készült, és több, mint félmilliárd dollár bevételt hozott. Ez a cég készítette a Született bűnözők című Jennifer Aniston-filmet és A Spiderwick-krónikákat is.

A céget 1993-ban alapította Ellen Goldsmith-Vein producer, aki a Varietynek adott interjújában azt mondta, leginkább a saját és cégtársai ízlésére hagyatkoznak, amikor arról kell dönteni, melyik projektet érdemes megvalósítani, de "elég jókká váltunk abban, hogy ráérezzünk, a piac mire fog ráharapni". Hozzátette, ahhoz, hogy foglalkozzanak vele, "mindnyájunkat inspirálnia kell a forgatókönyvnek vagy az ötleteknek".

A cég pár éve egyesült a Principal LA-vel, amelynek ügyfelei között olyan nevek vannak, mint Seth Rogen, Sally Hawkins, Dylan O’Brien vagy Jim Parsons.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?