Seth Rogen kiakadt a Sony döntése miatt

2017.06.07. 09:27

Clean Version néven új formátumot hoz létre a Sony, aminek annyi a lényege, hogy bizonyos filmeket családbarát verzióban adnak ki. Már meg is jelent az első 24 ilyen film, amik között találni korhatáros besorolás nélküli alkotásokat is, mint az első öt Pókember-film.

Mint kiderül a videóból, ezek az úgynevezett tiszta verziók nem csak a csúnya szavakat szedik ki a filmből, de eltüntetik az erőszakos jeleneteket, sértő nyelvezetet, szexuális együttlétet és más felnőtt tartalmakat. Az eddig megjelent 24 film között egyébként mindössze két 18 pluszos filmet találni, az Elysiumot és a Tesó-Tusát.

Természetesen már is volt olyan rendező, aki elégedetlenségének adott hangot, a Sonyval évek óta együtt dolgozó Seth Rogen például arra kérte a stúdiót, hogy ne tegyék ezt a filmjeikkel. Rogent a tweetje szerint leginkább az zavarja, hogy ezzel felhígítják a filmjeiket ráadásul olyan jó minőségben, hogy évekkel később a nézők már nem is fogják tudni megkülönböztetni az eredetit a gyerekbarát verzióval. Az más kérdés, hogy Rogen valószínűleg nem túlságosan érintett az ügyben, hiszen ha a filmjeimből kiszednénk a káromkodásokat, szexuális töltetű jeleneteket és az erőszakot, akkor a főcímen és a stáblistán kívül nem túl sok minden más maradna.

Ne maradjon le semmiről!