Jennifer Lawrence visszatér a következő X-Menbe

2017.06.16. 11:02

Az eddigi X-Men-filmeken producerként és íróként dolgozó Simon Kinberg rendezi a franchise következő részét, ami a Dark Phoenix nevet kapta. A 2018 november elejére tervezett új X-Men-filmbe ráadásul visszatér több ismert korábbi szereplő is, köztük Jennifer Lawrence.

A Deadline értesülései szerint Lawrence (Mystique) mellett visszatér még Nicholas Hoult (Bestia), Michael Fassbender (Magneto), James McAvoy (Professzor X), Alexandra Shipp (Vihar), Sophie Turner (Jean Grey), Tye Sheridan (Küklopsz) és Kodi Smit-McPhee (Árnyék), illetve a tervek szerint csatlakozna a stábhoz Jessica Chastain, aki egy földönkívüli gonosz uralkodót, Lilandra császárnőt alakítaná.

Ez az első alkalom, hogy Kinberg rendezőként készít X-Men-filmet azok után, hogy dolgozott az X-Men: Az ellenállás vége, X-Men: Az eljövendő múlt napjai, X-Men: Apokalipszis, illetve a Deadpool című filmeken, ráadásul producerként továbbra is felügyeli a második Deadpool-filmet, illetve több más X-Men-filmet is.

A Dark Phoenix azért nagyon érdekes történetszál, mert a harmadik X-Men (Az ellenállás vége) már érintette azt, hogy mi történik Jean Greyjel, amikor kiderül róla, hogy sokkal nagyobb erő birtokában van, mint eddig gondolták. Azonban a harmadik X-Men a franchise egyik legrosszabb része volt, ezután rebootolták némileg az egészet, és a film végén belebegtetett Dark Phoenix-sztorit végül nem tudták kidolgozni egy következő felvonásban.

Ne maradjon le semmiről!