Sigourney Weaver megint földönkívüliek közé került

2017.06.16. 12:30

Nincs éppen jó passzban Neill Blomkamp, aki annak idején a District 9-nal vált hirtelen nagyon keresett rendezővé, hogy a semmilyen Elyseummal, majd a borzalmas Chappie-vel olyannyira leírja magát, hogy a végén az ötödik Alient is elvették tőle. Így annyira nem csoda, hogy Blomkamp valami egészen mással próbálkozik, inkább kísérleti rövidfilmeket készít, aminek az első része már meg is nézhető Sigourney Weaverrel a főszerepben.

Blomkamp eredetileg az ötödik Alienen dolgozott volna Weaverrel, de végül helyette a most megjelent, 21 perces Rakka című rövidfilmjében tűnik fel. A történet ott kezdődik, hogy az emberiséget megtörte egy nálunk sokkal fejlettebb idegen faj, akik elpusztítani, rabszolgasorba taszítani jöttek minket. Az Eiffel-tornyot oszló hullákkal díszítették fel, a levegőbe pedig folyamatosan metánt permeteznek, hogy a bolygó szép lassan élhetetlenné váljon. A rohadékok.

Természetesen van egy kisebb ellenállás, ki más, mint Weaver vezetésével, akik azon dolgoznak, hogy a földönkívüliek nem tudják feltörni az emberi agyat, és így például politikusokon keresztül manipulálni a népet.

A rövidfilmet Blomkamp egyébként a Steamre készített, ami nem összekeverendő a streammel (mint a Netflix vagy az HBO Go). A Steam a világ legnagyobb videojátékos platformja, ahol vásárolni, kommunikálni és még ezer dolgot lehet csinálni, de eddig külön erre a felületre nem készítettek filmeket. A trükk az, hogy Blomkamp a Steamen próbál pénzt gyűjteni arra, hogy a Rakkából nagyjátékfilm készülhessen. A felhasználó 5 dollárért letölthetik a filmet jó hangminőségben, kapnak hozzá concept artot, forgatókönyveket és 3D modelleket.

Ne maradjon le semmiről!