Meztelenek, szépek és szétverik Budapestet

2017.06.20. 07:16

Szimler Bálint és Rév Marcell modelles-kukarugdosós divatfilmje bekerült a Berlin Fashion Film Festival online programjába is.

Szimler Bálint rendező (Itt vagyok, Kodály Method, Balaton Method) és Rév Marcell operatőr (Jupiter holdja, Fehér isten) forgattak egy háromperces divatfilmet a Société Budapest felkérésére arról, hogy – Szimler szavaival – „a világ úgy létezik, ahogy látod, csak magadon keresztül tudod igazán megélni.” A film bekerült az idei Berlin Fashion Film Festival online showroomjába, és az amerikai Monrowe fashion & film magazin is foglalkozott vele.

A film a Société Budapest nyárindító partiján debütált szélesebb közönség előtt, előre is beharangozva a belvárosi Sas utcában ősz végén nyitó Société Ház nevű, kortárs művészeti, kulturális, design- és divatközösségi központot, aminek az lesz a célja, hogy a tehetségeket támogassa és akár a nemzetközi piacra is kiküldje őket. Szimlerék filmjét a Societé közlemény szerint még több művészettel, divattal és gasztronómiával összefüggő alkotás követi majd.

Szimler a filmről azt mondta, egyfajta motivációs üzenetnek is szánják: „éld az életed, légy kreatív, hiszen ahogy a film végén is ki van írva, az ötleteid határozzák meg a szabadságodat” – fogalmazott. Lajkó Erika, a Société Budapest vezetője ehhez hozzátette: „Nagyon tanulságos volt az együttműködésünk Bálinttal, mert rájöttünk, hogy óriási kihívás elgondolkodtató, intellektuális üzeneteket úgy átadni, hogy fogyasztható és szórakoztató legyen.”

A kisfilm mellett a Societé közzétette a film werkvideóját is:

Ne maradjon le semmiről!