Sosem nyitott ilyen rosszul Transformers-film

2017.06.26. 09:05

Nagyon úgy néz ki, hogy a Transformers: Az utolsó lovag a robotos franchise történetének leggyengébben teljesítő része, miután kijöttek az első bevételi adatok. A nullszaldó így is meglehet, de komoly aggodalmat okozhat a stúdiónak az érdeklődése hiánya, hiszen hamarosan már spinoffokat forgatnának a Transformersből.

Amerikában az első öt nap alatt mindössze 69,1 millió dollárt hozott a film, ami az eddigi leggyengébb nyitás pláne úgy, hogy a költségvetés a Paramount szerint 217 millió dollár volt, és ebben a marketing és PR még nincs is benne. Ezzel Az utolsó lovag az első film, aminek a nyitásnál nem sikerült átlépni a 100 millió dolláros határt.

Pánikra azért nincs nagy ok, hiszen a globális piacon már most 196,2 millió dollárnál tart a film, ebből 123,4 milliót kerestek csak Kínában. Így összesen 265,3 millió dollárnál tart a film, ami a büdzsét már visszahozta, de egy ilyen film esetében a 100 milliós PR-kampány sem ritka, szóval nem véletlenül nem beszél még senki sikerről vagy nullszaldóról. Úgy néz ki a Transformers esetében az a trend kezd kialakulni, hogy Amerikában egyre kevesebbeket érdekelnek a harcoló robotok, de mégis megéri újakat gyártani, mert a világpiacon még mindig zabálják.

 A franchise mindenesetre fontos pillanathoz érkezett, hiszen Michael Bay már jelezte, hogy nem akar több Transformerst forgatni, miközben a Paramount még legalább három filmet tervez a közeljövőben. Annak ellenére, hogy az ötödik Transformersnek sikerült alulmúlni a korábbi másik négyet színvonalban.

Ne maradjon le semmiről!