Meghalt Michael Nyqvist, A tetovált lány színésze

GettyImages-466420084
2017.06.27. 23:12

56 éves korában meghalt Michael Nyqvist svéd színész, aki Noomi Rapace mellett szerepelt A tetovált lányban, valamint Keanu Reeves mellett játszott a John Wickben is, írja a Hollywood Reporter.

A család közleménye szerint a színész kedden hunyt el, halálát tüdőrák okozta. "Michael jókedve és szenvedélye ragályos volt mindazokra, akik ismerték és szerették őt. Sármja és karizmája tagadhatatlan, szeretetét a művészetek iránt pedig mindenki érezte, akinek volt szerencséje együtt dolgozni vele" – áll a közleményben.

Michael Nyqvist 1960 novemberében született Stockholmban, szülei egy árvaházból fogadták örökbe. 17 évesen cserediákként Nebraskában tanult, itt kezdett el érdeklődni a színészkedés iránt, majd amikor visszatért Svédországba, egy balettiskolában képezte magát, de egy év után feladta a képzést. Egy volt barátnője javaslatára fordult a színház felé, majd rövidesen egyre több filmben is szerepet kapott.

Michael Nyqvist szerepelt többek között a Stieg Larsson Millenium-trilógiájából készült filmekben (A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik, A kártyavár összedől), a Mission: Impossible negyedik, Fantom protokoll című részében (Tom Cruise ellenfeleként), valamint a John Wickben, a Frank & Lolában, a Lánykirályban, A kolóniában (Emma Watsonnal), A lány történetében (Emily VanCamppal) és az Oscarra is jelölt Hétköznapi mennyországban.

Egy ideig úgy volt, hogy ő lesz Kenyeres Bálint Marokkóban forgott, Tegnap című filmjének a főszereplője is, ez azonban később változott, és végül a román Vlad Ivanov kapta meg a szerepet, akit például a Cannes-ban Arany Pálmát nyert 4 hónap, 3 hét, 2 nap című filmből vagy a Toni Erdmannból lehet ismerni, de ő alakítja az egyik főszerepet Nemes Jeles László éppen forgó, Sunset című filmjében is.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport