Magyar filmesekkel bővült az Oscar-díjakról döntő filmakadémia

2017.06.29. 10:30

Rekordnak számító 774 új tagot hívott meg soraiba az az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia, akik között hét magyar filmes is szerepel, szúrta ki a Variety cikkében az MTI. Az új tagok 57 országból érkeznek, 39 százalékuk pedig nő.

Enyedi Ildikót (Testről és Lélekről ) és Mészáros Mártát (Napló gyermekeimnek, Aurora Borealis: Északi fény) rendezőként és íróként is meghívták, de a magyar meghívottak között van még M. Tóth Géza filmrendező (Maestro, Bogyó és Babóca), Rófusz Ferenc animációsfilm-rendező (A légy), Deák Kristóf filmrendező (Mindenki), Udvardy Anna producer (Mindenki) és Pataki Éva író (Napló szerelmeimnek, A temetetlen halott).

A meghívott nem magyar rendezők között szerepel még többek között Barry Jenkins (Holdfény), Jordan Peele (Tűnj el), David Ayer (Suicide Squad), valamint a két Russo fivér, Anthony és Joe (Amerika Kapitány: A tél katonája, illetve Polgárháború).

A színészek között ott van Dwayne Johnson, Margot Robbie, Channing Tatum, Kristen Stewart, Chris Pratt, Gal Gadot, Monica Bellucci, Naomie Harris, Chris Hemsworth és Riz Ahmed is. Az új tagok teljes listáját a Variety cikkében lehet végigböngészni, Andy Vajna pedig már gratulált is a beválogatott magyaroknak egy Twitter-üzenetben.

Ne maradjon le semmiről!