Taroltak a magyar filmek Lengyelországban

2017.07.04. 11:36

Enyedi Ildikó, Till Attila és Bereczki Csaba filmjeit is elismerte a zsűri Lengyelországban, a hétvégén véget ért 46. Lubusi Nyári Filmfesztiválon. 

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című, korábban a Berlinale és a Sydney-i filmfesztiválok fődíjával jutalmazott különös szerelmi története Lengyelországból is díjjal tért haza: elnyerte 46. Lubusi Nyári Filmfesztivál Ezüst Szőlőfürt díját a hétvégén Łagówban - jelentette be a Filmalap. 

A fesztivál szervezői különdíjjal méltatták a Thuróczy Szabolcs és Fenyvesi Zoltán főszereplésével készült Till Attila-filmet, a Tiszta szívvel-t is. 

Bereczki Csaba Soul Exodus című, egy klezmerzenészekről szóló filmje külön elismerést kapott Lagówban. 

A nyugat-lengyelországi Lubusi vajdaságában idén 46. alkalommal megszervezett közép-európai filmfesztiválon több magyar produkció is szerepelt. Június 26. és július 2. között az új magyar bemutatók mellett vetítették Szász János négy filmjét a Film mesterei című sorozatban. Emellett Szabó Istvántól a Mephisto és a Redl ezredes, Pálfi Györgytől a Hukkle és Fábri Zoltántól a Magyarok című filmeket is műsorra tűzték a fesztiválon. 

Ne maradjon le semmiről!