Hóembertől így még soha nem féltünk

2017.07.19. 16:29

Megjelent az első előzetes a Hóember című krimihez, ami az azonos című Jo Nesbø-regény alapján készült. A főszereplője Harry Hole, az oslói rendőrség különc nyomozója, aki több más Nesbø-könyvben is szerepel. Hole ősszel névtelen levelet kap, Hóember aláírással. Ahogy eljön a tél, a levélben megírt fenyegetések valóra válnak, bestiális gyilkosságok kezdődnek Oslóban. Az áldozatok családos nők, az esetek pedig meglepő hasonlóságot mutatnak néhány évekkel ezelőtti eltűnési ügyekkel. A gyilkos minden tetthelyen hagy egy-egy hóembert.

Harry Hole-t az elképesztően sokat forgató Michael Fassbender játssza, de szerepel a filmben a legutóbbi Mission: Impossible-ben híressé vált Rebecca Ferguson, Val Kilmer, J.K. Simmons, Charlotte Gainsbourg és Chloë Sevigny is. A rendező a Suszter, szabó, baka, kémet jegyző Thomas Alfredson. Neki köszönhetjük egyébként minden idő egyik legcsodálatosabb vámpírfilmjét, a 2008-as Engedj be!-t, úgyhogy a Hóember sem lehet nagyon rossz. Még akkor sem, ha az előzetes alapján kicsit gagyinak tűnik. 

snow

A Hóembert október 20-án mutatják be az amerikai mozik, a magyar premier október 12-én lesz.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?