Bowie-val csábítanak az év legszebb filmjére

2017.07.22. 07:17

Érzelgős kedvcsinálót kapott Todd Haynes (Távol a mennyországtól, Carol) legújabb filmje, a Wonderstruck, de mondjuk tekintve, hogy mennyire érzelmes maga a film, ez nem is lehetett volna másképp. A filmet egyébként Cannesban már vetítették, és míg a kritikusok egyik része elolvadt a gyönyörűségtől, a másik részük, köztük mi is, kissé giccsesnek találtuk.

"A Wonderstruck egészen merész húzása az, hogy egy jókora részében semmilyen beszéd nincsen, minden kommunikáció audiovizuális, és nem verbális. Amitől simán el lehet szenderedni" - írtuk róla kritikánkban, hangsúlyozva, hogy a film tényleg gyönyörű, és a történet is nagyon szép.

Wonderstruck két történetet mesél el párhuzamosan: az egyikben a hetvenes években az árva Ben a nagynénjénél lakik, és mindent meg szeretne tudni az apjáról, de senki nem árul el neki semmit. Amikor megtalálja a címbeli könyvet egy fiók aljában, elkezd nyomozni utána, de egy szerencsétlen baleset miatt megsüketül. A történet másik szálán, a húszas években a siket Rose megszökik a zsarnoknak tűnő apjától, hogy megkeresse álmai színésznőjét (Julianne Moore), szintén New Yorkban és történetük végül találkozik. A bemutató időpontja az Egyesült Államokban október 20.