Bepöccent az internet a 9/11-film előzetesétől

2017.07.24. 13:41

Pont olyan rossz, mint a szeptember tizenegyedikei merénylet – írta az egyik kommentelő a 9/11 című film legelső előzetese alatt. És ez még csak egy finomabb vélemény a trailerről: többen sértőnek, manipulatívnak vagy egyszerűen csak szörnyűnek nevezték a látottakat.

"Rendkívül ízléstelen és hihetetlenül felesleges" – írta például valaki a Twitteren. Más meg amiatt hőzöngött, hogy Martin Guigui filmje leginkább egy béna tévéfilmre emlékeztet. Az internetezőket még Charlie Sheen és Whoopi Goldberg szereplése sem hatotta meg, ők kaptak ugyanis főszerepet a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások ideje alatt játszódó filmben.

A film öt emberről szól, akik a gépeltérítések napján egy liftben ragadnak a World Trade Center északi tornyában, és megpróbálnak együttműködve kiszabadulni, hogy túléljék a történteket. A szereplők fiktív személyek, csak a történelmi háttér valós.

Sheen és Goldberg mellett az Ál/Arc, a P.S. I Love You, A bennfentes és a Fülledtség című filmekből ismert Gina Gershon is szerepel a filmben, amely épp a tragédia évfordulójára kerül majd mozikba – szeptember nyolcadikán mutatják majd be az amerikai mozikban.

A filmben játszik még Luis Guzmán (Boogie Nights, Hajsza a föld alatt), Wood Harris (A Hangya, Creed: Apollo fia, Emlékezz a titánokra), valamint a modellként is ismert Olga Fonda (egyébként Vámpírnaplók, Agent X és Vasököl).

A kommentek közül lelkesen szemezgető The Wrap szerette volna megszólaltatni a film gazdáit, de egyelőre sem a Black Bear Studios, sem a 20th Century Fox nem kommentálta a negatív reakciókat.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?