Démonbaba rémisztgette a mozinézők többségét

2017.08.14. 16:59

Magyarországon és Amerikában is az Annabelle 2 vonzotta a nézőket a mozikba, az Emoji-film viszont meglepően gyengén teljesített itthon.

Nálunk az Annabelle 2: A teremtés 50 ezernél is több nézőt vitt be a mozikba ezen a szeles hétvégén, David F. Sandberg filmje ezzel könnyedén nyerte meg a versenyt, és bő 15 ezer nézőt vert a másik nagy reményekkel érkező új filmre, az Emoji-filmre.

Utóbbitól a 35 ezer néző nem túl jó eredmény - lehet, hogy elterjedtek a kritikák, melyek szerint egy gyengécske animációs filmről van szó (a film külföldön sem hasít). A hét harmadik komolyabb bemutatója, az Anyák elszabadulva éppen csak, hogy befért az első tízbe, és mivel arról is csak elvétve lehet dicséretet olvasni, meglepő lenne, ha innét még lenne a film számára visszaút.

Még két bemutató, amely kimaradt a top 10-ből: a francia Bébibumm 11. helye nem meglepő semmilyen szempontból, viszont az, hogy A mogyoró-meló 2. csak elővetítésekből összehozott egy 14. helyet a bemutató előtt, azt vetíti előre, hogy a jövő hétvégén nagyot fog menni.

Magyar film továbbra sincs az első tízben, de nem is volt bemutató az utóbbi időben, a Kincsem viszont még mindig a 16.

Az amerikai mozikban teljes az uborkaszezon, idén csak három olyan hétvége volt, amin kevesebben mentek moziba, mint a mostanin, ettől függetlenül az Annabelle 2. így is behozott 35 millió dollárt, ami tekintve, hogy egy csak 15 millió dolláros költségvetésű filmről van szó, szép eredmény.

A Dunkirk továbbra is tartja magát a második helyen, miközben A setét torony a várakozásoknak megfelelően gyorsan lekerült az élről, míg A mogyoró-meló második részét harmadannyian nézték csak meg a premier hetében, mint az elsőt. A harmadik bemutató, a rendkívül olcsó, 1,7 millió dollárból készült The Glass Castle pedig kényelmesen behozta egy hétvége alatt a költségvetését.

Ne maradjon le semmiről!