Leonardo DiCaprio játszhatja Leonardo da Vincit

2017.08.14. 12:40

Az életrajzi film annak a Walter Isaacsonnak a könyvén alapul, akinek egy másik könyvéből készült a Steve Jobs-film.

A Paramount nyerte azt a több millió dolláros licitharcot, amelyet a Leonardo da Vinci című könyv megfilmesítési jogaiért folytatott a Universal stúdióval, írja a Deadline nyomán az MTI, hozzátéve, hogy a film produceri munkáit DiCaprio és Jennifer Davisson Appian Way nevű cége látja el.

A filmsztár a családi legenda szerint azért kapta keresztnevét, mert várandós édesanyja éppen egy olasz múzeumban állt egy Leonardo-festmény előtt, amikor a leendő színész először megmozdult, ezért tűnhet sorsszerűnek, hogy a reneszánsz képzőművész és tudós névrokont alakíthatja a vásznon több mint 43 évvel később.

Isaacson - korábban a Time magazin szerkesztője - írta a Steve Jobsról szóló regényt, mely alapján Danny Boyle rendezett filmet Michael Fassbender főszereplésével, de ő jegyzi a Benjamin Franklinről, valamint az Albert Einsteinről szóló bestsellert is.

A kiadója szerint Isaacson a festő feljegyzéseiből kiindulva szőtte cselekménnyé a Leonardo da Vinci művészetéről, tudományos munkáiról, olthatatlan kíváncsiságáról és képzelőerejéről szóló információkat.

Az Appian Way Productionst DiCaprio alapította, és eddig 15 nagyjátékfilmet készített (ebből ötöt DiCaprio főszereplésével), tavaly pedig   átszerződött a Paramounthoz a Warnertől.

Ne maradjon le semmiről!