A bíróság nem engedi, hogy Polanski áldozata ejtse az erőszakolási ügyet

2017.08.19. 12:34

Samantha Geimer hiába szerette volna, hogy szüntessék meg az eljárást a negyven évvel ezelőtti megerőszakolása ügyében, a bíróság szerint a rendezőnek felelnie kell a tettéért.

Roman Polanski 1977-ben erőszakolta meg az akkor 13 éves Geimert. A filmrendező be is ismerte a tettét, amiért az USA-ban eljárás indult ellene, és 42 napig volt előzetesben, majd óvadék ellenében kiengedték. Polanski ekkor Franciaországba menekült, mert attól tartott, hogy a beígért vádalku ellenére letöltendőt kap majd. Azóta sem járt Amerikában, de mivel ennek a bűncselekménynek nincs elvülési ideje, az amerikai hatóságok 40 éve igyekeznek elkapni, sikertelenül.

Samantha Geimer idén júniusban a Los Angelesi körzeti bíróságon bejelentette, hogy megbocsátott Polanskinak, és szeretné, ha ejtenék az ellene felhozott vádakat. Az idén 53 éves nő már korábban is kijelentette, hogy magában már régen lezárta az ügyet, és szeretne továbblépni, ám egyelőre a bíróság ezt nem engedi, sőt, Scott Gordon bíró szerint "az áldozat érdekében" nem szabad futni hagyni a rendezőt, írja a BBC.

"Ahogy azt Ms Geimer világosan elmondta, Polanski viselkedése továbbra is fájdalmat okoz neki, és hozzájárul a szexuális erőszak traumájához" - fogalmazott a bíró ítéletében. 

Az ítéletet napokkal azután hozta meg, hogy kiderült, újabb nő, Robin M. vádolja erőszakkal a most 83 éves Polanskit egy 1973-as eset miatt.

Ne maradjon le semmiről!