Visszatér kedvenc műfajához az Ál/Arc rendezője

2017.08.21. 10:04

John Woo (Ál/Arc, Mission: Impossible II) legújabb filmjével visszatér a gyökereihez. Újra akciófilmet rendez, Manhunt címmel, amit az idei Velencei Filmfesztiválon mutatnak majd be. Egy 1976-os japán akciófilm (Kimi yo Fundo no Kawa o Watare) remake-jéről van szó, aminek főszereplőjét ártatlanul vádolják meg rablással és szexuális erőszakkal. Ahhoz, hogy tisztázza a nevét kénytelen lesz végigmenni a John Woo-filmekből ismert legtipikusabb helyzeteken.

Az egyperces kedvcsináló pedig szemernyi kétséget sem hagy afelől, hogy a 71 éves kínai származású rendező újra azt csinálja, amiért olyan sokan megszerették. Vannak fehér galambok, egyszerre két fegyverrel tüzelő férfiak és nők és persze lassított felvételek minden mennyiségben. Woo az utóbbi időben inkább történelmi témájú filmeket készített, elsősorban a kínai piac számára. (Red Cliff, The Crossing)

Mostani filmjében igazi nemzetközi szereplőgárda jött össze. A főszerepet Zhang Hanyu kapta, a nyomában lévő rendőrt Masaharu Fukuyama alakítja, a két fontosabb női szerepet pedig a kínai Qi Wei és a koreai Ha Ji Won játssza.

A filmet idei Velencei Filmfesztiválon mutatják be, ami augusztus 30-án kezdődik.

Ne maradjon le semmiről!