Scorsese dolgozhat az első Joker-filmen

2017.08.23. 09:08

A Warner és a DC tárgyalásokat folytatnak arról, hogy a Batman-filmekből megismert Joker kapjon egy előzménytörténetet, írja a Deadline. A film producere a tervek szerint Martin Scorsese lenne.

A DC/Warner tervei szerint a Joker-film egy olyan új vonalat indítana el, aminek részeként több szólófilmes spinoff készülne a szuperhősös univerzum ismert karaktereivel. Ebbe tökéletesen illeszkedik Joker, aki általában minden Batman-film egyik legerősebb figurája, bár legutóbb Jared Letónak sikerült kicsit elrontania a karaktert.

Azt viszont csak a keményebb rajongók tudják, hogy Joker az egyik utolsó olyan fontosabb DC-karakter, akinek a múltja még évtizedekkel később sem lett soha rendesen bemutatva a képregényekben. Éppen ezért érdekes, hogy a Deadline szerint olyan előzményt adnak a karakternek, amit az emberek még biztosan nem láttak, tehát attól nem kell félni, hogy majd egy filmben mondják el az 1940 óta létező karakter mondjuk rendes nevét vagy születési helyét először. Sőt, állítólag nem is Jared Leto alakítja majd Jokert, hanem valószínűleg egy fiatalabb színész. 

Itt jön képbe a producernek felkért Martin Scorsese. Állítólag a Warner/DC kifejezetten szeretné, hogy a film ne kötődjön szorosan az új filmekhez, hanem egy kőkemény bűnügyi krimi a '80-as évek Gotham Cityjében, megidézve Scorsese olyan klasszikusait, mint A komédia királya, a Dühöngő bika vagy a Taxisofőr. Rendezőnek Todd Phillipset kérik fel, akinek egészen eklektikus az eddigi munkássága, hiszen ő csinálta a Másnaposok-trilógiát, a Cool túrát és a Sulihuligánokat, de a Haverok fegyverben és a Starsky és Hutch-reboot is az ő nevéhez fűződik.

Ne maradjon le semmiről!