A-kategóriás fesztiválon indul az új magyar vígjáték

2017.08.24. 13:48

Magyar világpremier is lesz a csütörtökön kezdődő 41. Montreali World Filmfesztivál elsőfilmes versenyprogramjában: a fesztiválon lesz először látható Vékes Csaba Hetedik alabárdos című filmrendezői bemutatkozása, Bánki Gergely főszereplésével. 

A Montreali World Filmfesztivál a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített 15 filmfesztivál egyike. A Hetedik alabárdos világpremierje szeptember 2-án lesz az alkotók jelenlétében a montreáli Impérial moziban. 

Vékes Csaba filmje a filmet a fiatal tehetségeknek szól Inkubátor Programon keresztül támogató Filmalap közleménye szerint egy humoros karriertörténet lesz, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az „örök statiszta” szerepből a teátrum vezető rendezőjévé válik. Innentől nem csak saját álmaiért, hanem az egész társulatért is küzdeni kezd. A napjaink színházi világában játszódó, szürreális elemekkel tarkított szatírából kiderül, a főhős mit tud kezdeni a számtalan buktatót rejtő vadonatúj megbízatással, és az is, mit szólnak ehhez a kollégái.

A címszerepben a Krétakör Színházból, valamint a Mi kis falunk című tévésorozatból, a Brazilokból és a Fekete keféből is ismert Bánki Gergely látható. A további szerepekben Sárközi-Nagy Ilona, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze, Bezerédi Zoltán, Ónodi Gábor, Ujlaki Dénes, Mohai Tamás, Nagy Ervin, Murányi Tünde, Kalocsay Mercedes, Ruszina Szabolcs, Majzik Edit, Felhőfi-Kiss László, Dióssi Gábor, Pálos Hanna, Polgár Péter. 

A Hetedik alabárdos szeptember 21-én indul a hazai mozikban, de a premier előtt már látható lesz a nyíregyházi Vidor Fesztiválon és a miskolci Jameson CineFest versenyprogramjában. 

Forgalmazója a Valami Amerika és a Kincsem rendezője, Herendi Gábor cége, a Skyfilm Production. 

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Hírek