Meghalt Mireille Darc

2017.08.28. 12:37

79 éves korában elhunyt Mireille Darc francia színésznő, az 1972-es Magas, szőke férfi felemás cipőben című film egyik főszereplője, írja az MTI. Halálát agyvérzés okozta.

Mireille Darc olyan filmekben szerepelt még, mint a Weekend, az Ahol az öröm tanyázik, a Nem zörög a haraszt..., az Alulról az ibolyát és a Borsalino, amelyben Jean-Paul Belmondo és Alain Delon mellett szerepelt.

Darc 1938 májusában született a dél-franciaországi Toulonban, ahol művészeti főiskolára járt. 1959-ben Párizsba költözött, ahol manökenként dolgozott, majd az 1966-os, Galia című pszichothrillerrel vált ismert színésznővé, világhírűvé pedig a Magas, szőke férfi felemás cipőben tette.

A magyar tévénézők a Megperzselt szívek, illetve az Hélène szeme című sorozatokból is ismerhetik, ezekben a főszereplő hoteltulajdonost játszotta.

Évekig volt Alain Delon élettársa, akivel több filmben is együtt játszottak. A színésznő gyerekkora óta szívproblémákkal küzdött, majd a nyolcvanas években szívműtétet hajtottak rajta végre egy autóbaleset és az Alain Delonnal való szakítása után. (A színészpár tizenöt évig volt együtt.) 2013-ban újabb operációra volt szüksége, tavaly pedig több agyvérzést is elszenvedett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport