Sandra Bullock egymillió dollárt adományozott a Harvey hurrikán áldozatainak

2017.08.30. 08:59

Sorra adakoznak a hírességek a pusztító Harvey hurrikán kárainak enyhítésére. Beyoncé és férje Jay-Z után tegnap Sandra Bullock adományozott egymillió dollárt az amerikai Vörös Keresztnek. A színésznő egyébként rendszeresen támogatja a segélyszervezetet, de ekkora összeget még eddig ő sem ajánlott fel. Bullock azt nyilatkozta, a nagy pusztítás ellenére azt reméli, hogy a hurrikán segít majd abban, hogy ismét egyesítse a politikailag igencsak megosztott Amerikát.

Szintén egymillió dollárt adományozott egyébként az áldozatok számára a Walt Disney Company, de ezek mellett nagyobb pénzösszeget ajánlott fel a napokban Dwayne Johnson, Kevin Hart, Kim Kardashian is.

Texas történetének legnagyobb viharát hozta el a Harvey hurrikán, az agglomerációval együtt 6,6 milliós Houstonra egy évnyi eső zúdult le egy hét alatt, két nap alatt 75 centiméter eső esett, kisebb folyókká változtatva az utakat. A hurrikán azóta elérte Louisiana államot is, amire napra pontosan tizenkét évvel a Katrina hurrikán után csapott le. A trópusi vihar eddig 19 halálos áldozatot követelt és 3 milliárd dollár kárt okozott.