Amikor Diana hercegnő találkozott Makk Károllyal

2017.09.01. 11:36

Fantasztikus képek kerültek elő az MTI fotóarchívumából Diana hercegnő halálának huszadik évfordulóján: a szerdán elhunyt Makk Károllyal együtt figyelik a rossz bőrben lévő Cserhalmi Györgyöt, de a háttérben Eperjes Károly és a hercegnő programját megszervező Bacsó Péter is ott kukucskál.

A fényképek 1990. május 8-án készültek a pasaréti filmstúdióban, ahol a walesi hercegnő a budapesti programja keretében megtekintette Makk Károly Magyar rekviem c. filmjének forgatását.

Durst György gyártásvezető a Balázs Béla Stúdió titkáraként volt jelen a forgatáson, és ő úgy emlékszik vissza, hogy "a forgatás megtekintése után a hercegnő belenézett az előző napi muszterekbe, talán kíváncsi volt, hogy készül a film, mi marad a vásznon majd a forgatás után. A biztonsági emberek megkértek, hogy válasszam ki azt a helyet, ahonnan legjobban lehet látni, oda fog majd ülni a hercegnő." Ott ült és nézte a képeket, mielőtt beszélgetett volna a színészekkel és a rendezővel is egy keveset.

Gazdag Tibor színész pedig a Nők Lapja Cafénak idézte fel három éve a történteket: „Egy börtönjelenetet vettünk fel, a színészek és az egész stáb ott tolongott egy szűk cellában. Aztán nyílt az ajtó, és amikor odanéztem, megdermedtem, ugyanis Lady Diana lépett be... Leült a sarokban, és csöndben figyelt bennünket. Megvárta a felvétel végét, majd üdvözölte a stábot" – mondta. 

A walesi hercegnő kétszer járt egyébként Magyarországon: először 1990-ben, akkor a férjével, Károly herceggel, majd két évvel később már egyedül érkezett az országba.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?