Tom Cruise megnyerte magának a magyarokat

2017.09.04. 16:26

Közel egy hónappal az amerikai bemutató érkezett a mozikba Tom Cruise legújabb filmje, a Barry Seal, a beszállító, a nézők pedig, ha mérsékelt lelkesedéssel is, de azért kíváncsiak voltak rá. 45 ezer látogatóval magabiztosan sikerült nyernie a hétvégét a hazai mozikban. 

A filmet egyébként jó szívvel ajánljuk mindenkinek, ahogy kritikánkban is írtuk, a Barry Seal nem egy klasszikus, ami örökre velünk  marad, viszont egy kerek, egész történet, jól elmesélve és egy remek formában lévő Tom Cruise-zal a főszerepben.

Nem volt másik, országos premier a hétvégén, így második helyen tartotta magát a Sokkal több, mint testőr, amiben Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson bohóckodnak egy sort, bár viccek helyett inkább az akcióra került a hangsúly, ahogyan azt nem túlságosan lelkes kritikánkban is megfogalmaztuk.

Harmadik helyen zárta a hétvégét a legújabb magyar film, a Pappa Pia. A Szabó-Kimmel Tamás és Stohl András főszereplésével készült film már 163 ezer nézőnél tart 3 hét után, ami igazán szép teljesítmény, de a Kincsemmel szemben egyre nagyobb hátrányba kerül. 3 héttel a bemutató után a magyar csodalóról szóló film már 191 ezer nézőnél tartott. Valószínűleg kevésbé pozitív légkör övezi a filmet, amiért az Index, a magyar sajtó jelentős részéhez hasonlóan nem igazán volt oda.

Üres mozik az amerikai hosszú hétvégén

Az Egyesült Államokban szeptember első hétvégéjén ünneplik a munkát, a 3 napos hétvége pedig tradicionálisan a nyári szezon végét jelenti. Ahogy a Box Office Mojo listáján is látszik ez a hétvége soha nem a minőségi filmekről szólt, viszont minden éven akadt azért valami, amivel sikerült néhány embert becsalni a moziba. Idén azonban teljesen lemondtak erről az időszakról a forgalmazók, aminek az lett az eredménye, hogy 12 éve ez volt a legrosszabb szeptemberi hosszú hétvége az amerikai mozikban. 

Azok a filmek, amiket korábban bemutattak természetesen nem bánják ezt. A nagy augusztus végi pangás legnagyobb nyertese pedig a Sokkal több, mint testőr című film, ami már harmadik hete vezeti a box office listát. Igaz ezen a héten már csak 10.25 millió dollárt keresett, de most ennyi is elég volt az elsőséghez.

Szintén jól tartotta magát az Annabelle 2 is, ami 7.5 millió dolláros bevétellel tudott második lenni. 

Ne maradjon le semmiről!