Nagy bukta volt a nyári szezon az amerikai mozikban

2017.09.10. 15:42

Hiába volt több blockbuster-várományos premier, egy évtized óta nem volt ilyen sikertelen nyári szezon az amerikai mozikban – írja a Portfolio. Az ősz és a tél mentheti meg az idei évet. 

A tavalyi nyárhoz képest 14 százalékos bevételcsökkenést könyvelhettek el 2017 nyarán az amerikai mozik, ez pedig 11 éves mélypontot jelent, áll a lap összesítésében. A gyatra számokban közrejátszik, hogy a legnagyobb sikernek várt filmek (pl. Alien: Covenant, a Transformers-széria új része, A majmok bolygója: Háború, az új Múmia) nem teljesítettek úgy, ahogy arra számítottak a stúdiók.

Voltak azért sikerek is, a Wonder Woman például 409,4 millió dollárt hozott össze, és majdnem ennyire jól teljesített a A galaxis őrzőinek folytatása, valamint a Pókemer: Hazatérés, de ez sem volt elég a szezon megmentéséhez. Magyarországon viszont nem volt ilyen tragikus a nyár, tavalyhoz képest 2,7 százalékos növekedést regisztráltak. 

Az elemzés szerint az ősz még megmentheti az évet, számos nagyon várt film premierje esedékes mostanában. Jön többek között a Stephen King-adaptáció AZ, a Szárnyas Fejvadász folytatása, és a Thor új része, télen pedig a Star Wars: Az utolsó Jedi. Hogy mi miket várunk a legjobban az őszi felhozatalból, azt itt nézheti meg