Bevételi rekordot döntött az Az

2017.09.10. 20:08

Minden idők legnagyobb bemutató-hétvégi bevételű horrorfilmjévé vált a New Line és a Warner Bros. közös filmje, az Az című Stephen King-horroradaptáció – írja az MTI.

Az észak-amerikai mozilátogatók 117,2 millió dollár értékben vásároltak jegyet a premierre. A film a nemzetközi piacokon is jól nyitott, 46 országban 62 millió dollár bevételt hozott.

A film minden korábbi várakozásokat felülmúlva 2017 harmadik legnagyobb bemutató-hétvégi bevételét hozta; ugyanannyit, mint a Pókember: Hazatérés. Csak a Szépség és a Szörnyeteg és a Galaxis őrzői 2. nyitottak jobban idén az észak-amerikai mozikban.

A szakértők szerint az eredmény azért is figyelemre méltó, mert hétvégén az Irma hurrikán Florida és Georgia államok egy nagy részét veszélyezteti, és az ottani nézők elmaradása mintegy öt százalékkal csökkenti a bevételt.

A mozis toplista második helyére az Újra otthon című romantikus filmdráma került, messze elmaradva Stephen King horrorjától. A Reese Witherspoon főszereplésével, Hallie Meyer-Shyer rendezésében készült film a becslések szerint kilencmillió dollár bevételt hozhat bemutatója hétvégéjén. A Lionsgate Sokkal több mint testőr című vígjátéka a box-office harmadik helyén áll, 4,9 millió dolláros bevétellel.