A magyarok is ráharaptak a gyilkos bohócra

2017.09.11. 15:28

A várakozásoknak megfelelően sok magyar ment a hétvégén moziba, hogy megnézze Stephen King legendás bohócának a legfrissebb filmes feldolgozását. Hat új filmet mutattak be a héten a forgalmazók a mozikban, de ezek közül toronymagasan kiemelkedett az Az, amit 82 ezren láttak a hétvégén. 

A dominancia talán világosabb, ha megnézzük, hogy a legjobb 10 film összesen 168 ezer nézőt szedett össze, vagyis 9 film hozott be 86 ezer nézőt, az Az pedig 82 ezret. A film egyébként remekül sikerült, bár minket a gyerekek nyűgöztek le igazán, nem a lufis bohóc. Mindenesetre ha jól sejtjük a szájhagyomány a film mellett lesz és meglepődnénk, ha az Az végül nem kerülne be az év 10 legnézettebb filmje közé a magyar mozikban.

Az emberevő bohócon kívül egészen sok új film érkezett a mozikba, de egyiknek sem sikerült megelőznie az elmúlt hetek sikereit. Tom Cruise legújabb filmje tartotta magát a második helyen, Ryan Reynolds és Samuel L. Jackon akció-vígjátéka a harmadik, a Pappa pia pedig a negyedik helyen tartózkodik. Csupó Gábor filmje lassan eléri a 180 ezer nézőt.

A premierek közül a Renegátok az ötödik helyet szerezte meg 9600 nézővel. Ötödik helyen az Óriásláb fia 8800 nézővel, hatodik a Gyilkos nyomon 7400-zal, hetedik pedig a Csábítás, aminek darabra több nézője volt, mint az előtte lévő Gyilkos nyomonnak, viszont ebből kevesebb bevétel folyt be, ezért került mögé.

Irma sem állította meg a gyilkos bohócot

Arról már vasárnap beszámoltunk, hogy az Egyesült Államokban megdöntötte a szeptemberi bevételi rekordot az Az. Ez az év harmadik legerősebb bemutatója, ami csak a Szépség és a szörnyeteg illetve a Galaxis őrzői folytatása mögött szorul a harmadik helyre. A szaklapok arról írnak, hogy a bevétel nagyobb is lehetett volna, ám az ország déli részét sújtó természeti katasztrófák miatt nagyjából 5 százalékkal kevesebb jegyet adtak el rá, mint azt várták. Az amerikai mozikból befolyt 117 millió dollárhoz a többi ország még 62 millió dollárt tett hozzá.

Újra otthon
Újra otthon
Fotó: outnow

Második helyen Reese Witherspoon legújabb filmje az Újra otthon futott be, ami 9 millió dolláros bevétellel kezdett. Ez nem számít soknak, de a film valószínűleg nem lesz bukás, hiszen egy kis költségvetésű romantikus komádiáról van szó, ami nagyjából 15 millió dollárba került.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?