Ennél élethűbb Freddie Mercury nem létezik

2017.09.14. 05:36 Módosítva: 2017.09.14. 06:22

Múlt héten már kijöttek az első képek a Freddie Mercuryt alakító Rami Malekről, és most itt van az első videó is, amin Malek már énekel is. Sokáig úgy volt, hogy Sasha Baron Cohen játssza majd egy Queen-filmben a zenekar frontemberét, de hosszú huzavona után Rami Malekre esett a választás. Ami a videót nézve érthető is, Malek alakítása egyszerűen zseniális.

Az már a képek alapján egyértelmű volt, hogy Queen-filmben benne lesz majd a Wembley-ben tartott 1985-ös koncert, hiszen a képen Malek pont úgy van felöltözve, mint Mercury akkor. Most egy nem hivatalos videó is kiszivárgott a forgatásról, ami alapján Malek szinte teljesen leutánozta Mercury mozgását és a koncert minden mozzanatát. Még a mikrofont is úgy igazítja meg, mint az énekes az eredeti koncerten.


Rami Malek como Freddie Mercury en Live Aid by aqueenofmagic

A felvétel tehát tovább erősíti, hogy Malek jó választás volt a Queen-filmhez. A Bohemian Rhapsody című film forgatása most szeptemberben kezdődött, a rendező Bryan Singer (Közönséges bűnözők, X-Men-filmek).

Mercury a 85-ös koncerten egyébként még teljesen egészséges volt, valószínűleg 1987-ben kapta el a HIV-fertőzést, és 1991-ben halt meg.