Jennifer Lawrence kocsmabunyóban sem nyomná le az emberevő bohócot

2017.09.18. 18:21

Épp csak kiderült, milyen kemény tud lenni Jennifer Lawrence, ha egy budapesti kocsmában köt bele egy idegen, máris elvesztett egy jóval fontosabb küzdelmet: Amerikában most mutatták be az új filmjét, az anyám!-at, amit nemcsak a kritikusok utáltak, de a nézők is, így alig több, mint tizedannyi bevételt szerzett az első hétvégéjén, mint az Az, pedig a Stephen King-adaptáció már a második hete megy a mozikban.

Jennifer Lawrence az anyám! poszterén
Jennifer Lawrence az anyám! poszterén

Magyarországon egyelőre még várni kell az anyám!-ra (bár mi már láttuk a Cinefesten, és elég jól értjük, miért utálják az emberek a filmet), de az nálunk is stimmel, hogy az Az letaszíthatatlan a nézettségi toplista első helyéről: hiába mutattak be a mozik több új filmet, a már a múlt hét óta látható Az-t így is majdnem négyszer annyian nézték meg, mint a második helyezettet, ami egyébként szintén nem újdonság, hanem a harmadik hete nézhető Barry Seal: A beszállító.

A legnézettebb új bemutató is csak a harmadik helyig jutott el, egy hollywoodi romantikus komédiától szinte szánalmasnak számító 17 521-es nézettséggel. Reese Witherspoon neve ennyire volt elég. A top tízben a másik újonc, az Amerikai bérgyilkos még jó pár ezer nézővel lemaradt Reese Witherspoon szeretőitől. A Pappa Pia is lassan, de biztosan veszíti el a nézőit: ezen a héten megint elvesztette nézői negyedét, így 7633-an látták, de az eddig összeszedett 190 ezer eladott jegy így is rengeteg egy magyar filmtől. Bár a pillanatnyilag 441 ezer nézőnél járó Kincsemet így már aligha fogja utolérni, vagy akár csak megközelíteni.

Amerikában pedig tehát szintén az Az-ról szólt a hétvége, még mindig, Jennifer Lawrence és a rendező Darren Aronofsky bánatára. Az anyám! nemhogy a toplista élére nem jutott fel, de hét és félmillió dolláros bevétele még a második helyezett – az Aztól alaposan lemaradt – Amerikai bérgyilkos eredményének is csak a fele.

Ráadásul az Az és az anyám! nagyjából ugyanannyi pénzből készült – az Az 35, az anyám! 30 millió dollárból –, de az eddigi bevételük is összehasonlíthatatlan: az előbbi csak ezen a hétvégén keresett 60 millió dollárt, összesen pedig már 371 milliónál jár, utóbbi viszont eddig csak 13,5 milliót gyűjtött be, ami minden összehasonlítás nélkül is kiábrándító.

Ne maradjon le semmiről!