A Han Solo-filmben végre meglátjuk, milyen is a Kessel-futam?

2017.09.22. 04:56

Van egy jelenet a Csillagok háborújában, amit a magyar fordításban alaposan félreértettek, ez itt:

A "De hiszen ez az a hajó, amelyik nem egészen tizenkét sztenderd időegység alatt ért el a Kesselre!"-ből a Kessel run kifejezést nem sikerült rendesen magyarítani, de gyorsan meg is védem az 1977-es anyagon dolgozó kollégát, mert maga Lucas sem tudta, ez mit jelent, csak jól hangzott. Aztán később, amikor a Csillagok háborúja azzá nőtt, ami, akkor derült ki, hogy van ez a Kessel-futam, amit 12 parszeknél rövidebb távolság alatt teljesített a Falcon, és ez nagyon menő dolog volt.

A készülő Han Solo-filmben pedig vélhetően látni is fogjuk, miről van szó, hiszen egy eredettörténetet kapunk, amiben ez a 12 parszekes kaland fontos szerepet tölt be, Ron Howard rendező meg posztolt is egy szokásához híven titokzatos aláírással ellátott képet a forgatásról:

Egy bányát látunk rajta, fűszerbányát, ami a Kessel nevű bolygóra utal, ott vannak azok a legendás bányák, ahonnan Solo egy meredek manőverrel távozott úgy, hogy nem szippantotta be egy fekete lyuk. Szóval ez is lesz a filmben, már csak Csubakka múltjában kellene vájkálni kicsit. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?