Megint nekifuthat a lehetetlennek az Érkezés rendezője

2017.09.28. 13:39

A világtörténelem egyik legizgalmasabb női szereplőjéről, Kleopátráról készíthet filmet Denis Villeneuve, tudta meg a Deadline. A filmterv már hosszú ideje parkolópályán áll a Sonynál, egy időben azt rebesgették, hogy Angelina Jolie játszhatja a főszerepet, a rendezői poszton pedig korábban Paul Greengrass, James Cameron és David Fincher neve is szóba került.

kleopatra-500x500

A történelmi film alapjául a Pulitzer-díjas Stacy Schiff magyarul is megjelent, Kleopátra – Egyiptom királynőjének valódi arca című könyve szolgál, a producerek egyike pedig az a Scott Rudin, akinek a neve a Sony-botrány idején pörgött sokat, miután elkényeztetett kis görcsnek nevezte Angelina Jolie-t.

A producer épp a Kleopátra-film kapcsán fakadt ki a színésznőre, a film tervét pedig egy 180 milliós hiúsági projektnek nevezte, amelybe a stúdió úgyis belebukna. Jolie ráadásul szerette volna David Finchert megszerezni a filmhez, mire Rudin csupa nagybetűvel írt a Sony Pictures Entertainment társigazgatójának, Amy Pascalnak, hogy azonnal akadályozza meg Jolie minden próbálkozását, amivel Finchert szeretné eltántorítani a Steve Jobs-filmtől. A Sony-ügyről például ebben a cikkünkben írtunk.

"Nem fogom tönkretenni a karrierem egy minimálisan tehetséges, elkényeztetett kis görcs miatt, akit egyáltalán nem zavart, hogy 18 hónapra eltolta [a Kleopátrát], hogy egy másik filmet rendezzen. Semmi kedvem nincs ahhoz, hogy vele csináljak egy filmet, vagy bárkivel, akihez köze van, és nem is fogunk. Ő egy híresség, és ennyi az egész, arra vágyik mindenki a legkevésbé, hogy egy hatalmas bukást csináljunk vele, amit minden bolond előre lát" – fakadt ki dühös levelében.

Denis Villeneuve egyébként a Szárnyas fejvadász után a Dűnét is feltámasztaná, februárban legalábbis erről szóltak a hírek, valószínűleg csak azután nyúlna az egyiptomi uralkodó életéhez.

Ne maradjon le semmiről!