James Woods mégsem vonul vissza, csak elad egy nagy házat

2017.10.09. 08:46

James Woods amerikai filmsztár cáfolta, hogy visszavonulna a színészettől, a bejelentést hibának nevezte – írja a Washington Postra hivatkozva az MTI. A Volt egyszer egy Amerika (1984), a Salvador (1986) és a Casino (1995) hetvenéves sztárja még nem tudja pontosan, hogyan történhetett, hogy színészi karrierjének vége egy ingatlanhirdetésről szóló cikkben jelent meg egy Rhode Island-i helyi lapban.

„Nem egy ingatlanhirdetéssel fog véget érni a karrierem” – közölte Woods a Washington Posttal, miután a Providence Journal cikke nyomán bejárta a lapokat visszavonulásának híre. „Vicces volt, mikor az ügynököm megkérdezte, hogy tényleg abbahagyom-e. Én meg mondtam, hogy nem hinném” – tette hozzá.

Majdnem ötvenéves hollywoodi karrierje alatt a Golden Globe- és Emmy-díjas színész jó néhány ingatlanra tett szert. Több háza van Rhode Island államban is, egy exeteri tóparti épületet kínált eladásra a múlt héten 1,4 millió dollárért (373 millió forint), az eladást az ingatlanügynökére, Allen Gammonsra bízta. A beszélgetés után Gammons megírta a rövid sajtóközleményt, hogy James Woods bejelentette: a szórakoztatóipartól való visszavonulása arra készteti, egyszerűsítse az életét.

A színész éppen autót vezetett. „Nem figyeltem eléggé. Valahogy nem hallottam meg a visszavonulás szót” – mondta Woods a lapnak. A Providence Journal James Woods eladja exeteri házát címmel megjelent cikke a harmadik bekezdésben idézte a visszavonulásról szól mondatot, a hollywoodi lapok meg gyorsan felkapták a hírt.

A Washington Post elérte Woodsot, aki hangsúlyozta: boldogan játszik újra, amikor jó szerepet kap. Woodsot kétszer is jelölték Oscar-díjra (Kísért a múlt, Salvador), a legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe-ot Az ígéretért kapta 1987-ben, a legjobb férfi főszereplő Emmy-díját kétszer is elnyerte (A nevem Bill W., Az ígéret).