Kirúgta a Ponyvaregény szexuális zaklatással vádolt producerét a cége

2017.10.09. 10:16

Azonnali hatállyal kirúgta Harvey Weinsteint a The Weinstein Co. produkciós vállalat, ahol a szexuális zaklatással vádolt Oscar-díjas filmmogul eddig társelnöki posztot töltött be - közölte a cég vasárnap. Távozásával testvére, Bob Weinstein társelnök és David Glasser vezérigazgató irányítja a céget. A The Weinstein Co. igazgatótanácsa közleményben tudatta, hogy döntését "a Harvey Weinstein viselkedéséről az elmúlt napokban kiderült információk fényében" hozta meg és azonnali hatállyal felbontották a szerződését, amiről Weinsteint már értesítették".

A The New York Times csütörtökön számolt be arról, hogy Harvey Weinstein évtizedeken át zaklatta szexuálisan női alkalmazottait és számos színésznőt. Az Oscar-díjas filmmogul a lapban tagadta az ellene felhozott vádakat. A riportban többen, köztük Ashley Judd színésznő idézte fel, mi történt.  Ashley Judd a Timesnak azt mondta, hogy egyszer a szállodai szobájában masszírozást kért tőle, majd arra kérte, hogy nézze végig, ahogy zuhanyzik. A cikkben említést tesznek egy 1997-es ügyről is, amiben peren kívüli megállapodás született Weinstein és az őt feljelentő Rose McGowan színésznő között egy "incidens" miatt.

  Weinstein először tagadta az ellene felhozott vádakat, és azonnal perrel fenyegette a lapot. Azóta azonban elismerte, hogy a múltban sok fájdalmat okozott kollégáinak viselkedésével, de hozzáfűzte, hogy azóta igyekezett jobb emberré válni. A közleményben arra hivatkozott, hogy a hatvanas-hetvenes években még mások voltak a munkahelyi viselkedési normák: "Azóta megtanultam, hogy ez nem kifogás, az irodában és azon kívül sem. Senki számára".

A 65 esztendős Harvey Weinstein az elmúlt három évtizedben Hollywood egyik legbefolyásosabb filmmoguljává vált, produkciós vállalatával számos Oscar-díjas film, köztük a Ponyvaregény és a Szerelmes Shakespeare elkészítésén dolgozott, sok színész és rendező karrierjét segített elindítani, és rendkívül sikeres Oscar-kampányokat irányított a fivérével, Bob Weinsteinnel közös Miramax cégével. A Weinstein-testvérek 2005-ben hozták létre The Weinstein Co. néven új produkciós vállalatukat. Harvey Weinstein olyan Oscar-díjas filmek vezető producere volt, mint Az angol beteg, a Chicago, A Gyűrűk Ura - A király visszatér, A király beszéde és a The Artist - A némafilmes. Weinstein 2007 óta él házasságban Georgina Chapman divattervezővel, két közös gyermekük van.

Hamarosan a New Yorker című lapban jelenik majd meg az az anyag, amin az újságírók egy éven át dolgoztak, és még részletesebben taglalja Weinstein zaklatási ügyeit. A cikk megjelenése után a producer szabadságra ment, és csak annyit nyilatkozott, hogy viselkedéséről tudja, hogy néha elfogadhatatlan, és terápiára fog menni miatta.  • Hírek
  • Hitelkártya