Rekordszámú filmmel jön az idei Verzió

2017.10.09. 16:48

Idén 14. alkalommal rendezik meg a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált. November 14. és 19. között 43 országból több, mint 100 filmet vetítenek Budapesten, november 23. és 25. között pedig Pécsett és Szegeden láthatnak válogatást az érdeklődők.

A Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál a legnagyobb filmes mustrákkal együttműködésben az elmúlt évek legjobb dokumentumfilmjeiből válogat, amelyek teljes változatosságában fedezik fel a világot. Az idei évben a világ 43 országából több, mint 100dokumentumfilmet válogattak be a programba a szervezők. A nemzetközi művek mellett olyan magyar alkotások is helyet kapnak, mint a hetvenes-nyolcvanas évek emblematikusdokumentumfilmeséről, Ember Juditról készült portréfilm.

A fesztivál helyszínei idén is a Toldi mozi, a Művész Mozi, a Kino Café Mozi, a Blinken OSA Archívum, a Közép-európai Egyetem, és idén első alkalommal a Trafó ad helyet a fesztivál mesterkurzusainak.Vidéken az Apolló Mozi Pécs, Szegeden a Grand Café Mozi vetíti a Verzió filmjeit. További információ és program a Verzió oldalán érhető el.