Hihetetlenül sokat elárul a Star Wars most megjelent, új előzetese

2017.10.10. 04:27

Eddig alig lehetett tudni valamit a következő Star Wars-epizód, Az utolsó Jedik történetéről, erre most megjelent a végső trailer, amely megdöbbentően sok mindent elmond arról, miről is fog szólni a következő film.

lastjedi2

Pedig a Csillagok háborúja kilencedik leforgatott darabjához, azaz a sorozat nyolcadiknak nevezett részéhez (az előző film, a Zsivány Egyes időrendben a legelőször bemutatott, de negyediknek nevezett rész előtt, a harmadik után játszódott) eddig még csak egy előzetes jött ki fél évvel ezelőtt, meg néhány fotó a forgatásról, és ennyi. Igaz, ezt legalább részletesen ki lehetett vesézni, ezt mi is megtettük az előző trailer kábé minden képkockájával. Nem csoda, hogy a rajongók úgy várták ezt a most, egy focimeccs szünetében megjelent, új és végső előzetest, mint a messiást, vagyis Luke Skywalkert.

lastjedi1

Az előzetesből viszont kiderül egy csomó új dolog, például ezek:

  • Reyben egyáltalán nemcsak a Jedik látják meg a lehetőséget, hanem a sötét oldal is szeretné kihasználni a tehetségét.
  • Sőt, Luke Skywalker viszont egyáltalán nem szeretné kiképezni őt, mert a benne lévő nyers és zsigeri erő Kylo Renre emlékezteti, akiben nem ismerte fel a veszélyt, így részben miatta is tudta lemészárolni a legtöbb Jedit, amikor átállt a sötét oldalra.
  • Így Reynek lesz dolga bőven a sötét oldallal: Snoke például erővel akarja megtéríteni, de Kylo Rennek, úgy tűnik, már maga ajánlja fel a szolgálatait - vagy legalábbis gondolkodik el ezen.
  • Az előzetes, bár nem mondja ki nyíltan, de azt sugallja, Kylo Ren az apja, Han Solo után most az anyját, Leiát is megölheti.

Eddig csak egy csomó félinformációt lehetett tudni a filmről, egy rakás olyasmit, amit valójában nem árul semmit Az utolsó Jedik cselekményéről, de azért mégis úgy hangzik, mintha. Ebben a cikkünkben nagyon részletesen végigvettük, mi mindent mondott el a rendező Rian Johnson és a színészek a nyolcadik részről, szóval aki nagyon képbe akar kerülni, kattintson.

De dióhéjban a lényeg:

  • A sorozatban most legelőször pontosan ott fog kezdődni a történet, ahol a hetedik rész, Az ébredő Erő véget ért: Rey rátalál Luke Skywalkerre, és átnyújtja neki a fénykardját. De Luke nem annak a kimondott hősnek fog tűnni, akire Rey számított, sőt: nem elég, hogy egy nyűgös vénember lesz, még a Jedi rendnek is véget akar vetni, jelentsen ez bármit. Az optimista tipp egyébként az, hogy esetleg Luke azt szeretné, ha egy emberben – Reyben – tudna egyesülni az Erő sötét és jó oldala is, és ezzel megszűnne a klasszikus jedi–sith felosztás, de ez csak tipp.
  • Rey mellett Az ébredő erő egy másik főszereplője, az egykori FN-2187 jelű birodalmi rohamosztagos, Finn is fontos alak lesz. Sőt, egy rajongóval is találkozik majd: egy Rose Tico nevű szerelővel (Kelly Marie Tran játssza), aki az egész galaxishoz hasonlóan hősként tiszteli az Első Renddel szembeszálló Finnt, és aki a film egyik főszereplője lesz.
  • Lesz egy csomó új lény, cuki kis pingvinhörcsögöktől az apácakat felidéző figurákig, az úgynevezett gondnokokig Luke Skywalker bolygójáról.
  • Nagyobb szerepe lesz a gonosz oldalról Snoke vezérnek, úgyhogy Andy Serkisnek – akivel épp most találkoztunk mi is – lesz lehetősége megmutatni, mit tud. Sőt, Snoke-nak lesz egy saját testőrcsapata is, a nevét a római császárok testőrségéről kapó Prétoriánus Gárda.
  • Az ismert, szomorú okokból ez lesz Leia tábornok utolsó filmje. Leiát – szintén érthető okokból – eléggé megviselte, hogy a saját fia megölte a szerelmét, Han Solót, úgyhogy nem lesz rózsás a helyzete a filmben, de Poe Dameron mellett afféle anyafigura lesz. Fontos szál lesz Leia kapcsolata egy új szereplővel, a Laura Dern alakította Holdo admirálissal.
  • A leginkább rejtegetett szereplőt pedig Benicio Del Toro játssza majd, róla csak egy fura nevet lehet tudni: DJ-ként hivatkoznak rá. Vele a Las Vegasra emlékeztető Canto Brightban találkozik majd Finn és Rose, de hogy aztán mi lesz, arról semmit nem tudni, ahogy még arról sem, melyik oldalon is fog állni, de eddig eléggé úgy tűnik, hogy a Han Solo halálával beállt űrt akarják majd kitölteni vele, gondoskodva arról, hogy ne kelljen nélkülöznünk most sem egy hozzá hasonló karaktert.
A trailer előtt pár órával mutatták meg a film új poszterét is
A trailer előtt pár órával mutatták meg a film új poszterét is
Fotó: lucasfilm

Mindezek előtt valamivel még pár dolgot elárult a rendező, például, hogy nem lesz egy Leiáéra és Hanéra emlékeztető szerelmi szál, sem pedig aktuálpolitikai utalgatás, lesz viszont minden eddiginél több épített, tehát valódi, nem csak számítógéppel létrehozott díszlet. Erről itt írtunk sokkal hosszabban.

Eközben pedig már forog a következő, Han Solóról szóló előzményfilm, a Lucasfilmtől már megszokott, komoly problémák között: már jócskán a forgatás közepén jártak, amikor kirúgták a film rendezőit – akiknek saját bevallásuk szerint amúgy sem volt semmiféle kreatív szabadságuk –, a dilis, laza filmjeikről (21 Jump Street, A Lego-kaland) ismert Phil Lordot és Christopher Millert, aztán végül felvettek helyette egy megbízható hollywoodi iparost, Ron Howardot.

Nyilván az se lepett meg senkit, hogy a szóló Solo-film után következő epizód, a Star Wars IX. rendezőjét, Colin Trevorrow-t is kirúgták, és a Star Wars VII: Az ébredő Erő rendezője, J. J. Abrams lépett a helyére.

Ma pedig nemcsak a trailer jelent meg, de Magyarországon a jegyelővétel is megkezdődik reggel 10-kor a december 13-i elővetítésekre, és a másnapi premierre, meg az azt követő vetítésekre.

Ne maradjon le semmiről!