A Feláldozhatók sztárját is zaklatta egy producer

2017.10.11. 10:33

Szexuális zaklatás most az első számú téma Hollywoodban, azok után, hogy az Oscar-díjas producerről, Harvey Weinsteinról egyre többen állítják, hogy szexuálisan zaklatta őket. Erről bővebben ebben, illetve ebben a cikkünkben lehet olvasni.

Hollywoodban nem csak Weinstein az egyetlen, aki éveken és évtizedeken keresztül megúszhat ilyen viselkedést. Erről számolt be Twitterén Terry Crews, egykori NFL-játékosból lett színész, aki jelenleg a Brooklyn 99 - Nemszázas körzet című sorozatban látható, előtte pedig a The Expendables - A feláldozhatók akciótrilógia egyik főszereplője volt.

A színész azt írta, hogy az Weinstein-ügy poszt traumást stresszt hozott elő belőle, mert korábban neki is át kellett élnie egy hasonló helyzetet. Feleségével egy filmpremieren vettek részt, ahol egy nagyon magas beosztású hollywoodi vezető odalépett hozzá, és megmarkolta az intim részeit. Crews azonnal hátrahőkölt. Az egészet a felesége is végignézte, de tehetetlenek voltak.

Crews szerint nem tudott mit tenni, ha megütötte volna a vezetőt, akkor biztosan ő kerül a címlapra és a börtönbe, elmondása szerint már csak a fizikai megjelenése miatt is nagyobb hír, ha ő kiüt valakit, minthogy őt fogdossa egy másik férfi.

Azt írja, hogy a zaklató később elnézést kért tette miatt, de azt soha nem mondta el, hogy miért csinálta az egészet. Arról, hogy eddig miért nem jött elő a történettel azt mondta, hogy túl sokszor kellett már végignéznie, hogy hogyan bánik a közvélemény azokkal az áldozatokkal, akik hasonló traumákról számolnak be. Ráadásul az ilyen szexuális ragadozók arra használják a hatalmukat, hogy ha valaki megpróbálná leleplezni őket, akkor az áldozatot megpróbálják ellehetetleníteni, Hollywoodban pedig könnyen mehetnek így tönkre karrierek.

Végül Crews azzal zárta történetét, hogy nem a filmipar az egyetlen, ahol emberek visszaélnek a hatalmukkal, és másokat szexuálisan zaklatnak. Abban bízik, hogy minél többen beszélnek erről, annál inkább visszatartja majd ez a ragadozókat, illetve reményt ad azoknak, akiknek ilyet kell átélniük.

Ne maradjon le semmiről!