Jessica Chastain pókerkirálynőként hajt az Oscarra

2017.10.12. 14:27

Nemrég a zürichi filmfesztiválon láttuk az Elit játszmát (Molly’s Game), ami Aaron Sorkin, Az elnök emberei, a Híradósok és Az egy becsületbeli ügy és A közösségi háló Oscar-díjas írójának első rendezése. Az, hogy a Jessica Chastain főszereplésével készült film tetszett nekünk, nem kifejezés. „Pedig az Elit játszmának (Molly’s Game) igazából semmivel nem kellene többnek lennie egy érdekes sztoriról szóló, de azért alapvetően elég egyszerű életrajzi filmnél, egy nőről, aki a világ legexkluzívabb, félillegális, aztán illegális pókerpartijait szervezte eleinte hollywoodi sztároknak, aztán bankároknak, aztán az orosz maffiának, aztán, ha úgy ítélnek, jó eséllyel a cellatársaknak. És mégis, ez a film szakmai értelemben egy mestermű, a klasszikus, hagyományos történetmesélés és dramaturgia csúcsteljesítménye” – írtuk kritikánkban.

002
Fotó: IMDb

Aaron Sorkin egyébként egy igaz történet, a valódi Molly Bloom önéletrajzi regénye alapján írta a forgatókönyvet. A könyvből kiderül, hogyan lett Molly síbajnokból egy kisstílű játékos titkárnője, aztán milliós játszmákat szervező pókeres, aki belekeveredett a maffia ügyeibe, és évekkel később bíróság elé állították. Most kijött a legújabb trailer, itt lehet megnézni:

Az Elit játszmában Chastain mellett még Idris Elba, Kevin Costner, valamint Michael Cera játszik, és 2018. január 5-én mutatják be Amerikában. (Az Oscarra hajtanak vele, nem kérdés.) Nálunk egy hónappal hamarabb, már 2017. december 7-től meg lehet nézni. 

Ne maradjon le semmiről!