A producerek is kivágták maguk közül Weinsteint

2017.10.16. 23:34

A filmakadémia után az Amerikai Producerek Céhéből (PGA) is kizárták a szexuális zaklatási botrányba keveredett Harvey Weinsteint, közölte a szervezet hétfőn. Weinstent egyhangú szavazással rúgták ki, bár a döntés nem azonnali hatályú, a producer egy meghallgatáson még védekezhet, mielőtt november 6-án végleg döntenének a kizárásáról. Ezzel egy időben az óriásira dagadt Weinstein-botrány miatt létrehoznak egy szexuális zaklatás elleni akciócsoportot is.

"A szexuális zaklatás bármely formája teljességgel elfogadhatatlan. Ez egy szisztematikus, nagyon szerteágazó probléma, ami ellen a komplett iparágban azonnal fel kell lépni" – áll a PGA vezetőségének közleményében. Weinstein kirúgását a 38 tagú vezetőség szavazta meg, de a PGA-nek összesen 8100 tagja van.

Harvey Weinstein – testvérével, Bobbal együtt – 2012-ben kapta meg a PGA legrangosabb díját, a mérföldkő-elismerést, amit mellettük többek között Clint Eastwood, Steven Spielberg, Kirk Douglas, Bob Iger, Warren Beatty és Ron Howard vehettek még át.