Courtney Love figyelmeztetett Weinsteinre, de őt büntették meg érte

2017.10.16. 09:36

A külföldi szerkesztőségek sorra keresik a bizonyítékokat arra, hogy bebizonyítsák: rengetegen tudtak Hollywoodban az Oscar-díjas producer, Harvey Weinstein sötét ügyeiről, mégsem tett senki semmit. A TMZ nevű bulvárlap most 2005-ből ásott elő egy felvételt, amiben Courtney Love figyelmeztet mindenkit Harvey Weinstein szokásaira.

A felvétel 2005-ben, Pamela Andreson roastján készült. Az énekesnőtől azt kérdezték, hogy milyen tanáccsal látná el azokat a fiatal nőket, akik Hollywoodban akarnak befutni. A válaszadás előtt hosszabb szünetet tart, mintha végiggondolná, hogy bajba sodorhatja-e az, amit mondani akar. Végül kimondja:

Ha Harvey Weinstein  bulizni hív a Four Seasonsbe, akkor ne menjetek el.

Mióta a TMZ megjelentette a cikket, Courtney Love reagált is rá, és azt nyilatkozta, hogy a CAA nevű ügynökség tiltólistára tette a megjegyzése után. Azt is hozzátette, hogy szerencsére ő maga nem tartozik a producer áldozatai közé, de így is megbüntették azért, mert szólni merészelt.

A botrány kirobbanásával kapcsolatban itt foglaltunk össze mindent arról, hogyan lett kegyvesztett az amerikai filmipar egyik legnagyobb hatású producere, egyik pillanatról a másikra.

Egyre több színésznő osztja meg saját történetét

Lysette Anthony angol színésznő a Sunday Times lap cikkében tálalt ki arról, hogy hogyan erőszakoskodott vele a producer. 1982-ben ismerkedtek meg, és éveken keresztül jó kapcsolatuk volt, többször vacsoráztak együtt, szállodai lakosztályokban, de mint írja, mindig kényelmesen érezte magát Weinstein társaságában, akire barátként tekintett.

Egyszer, mikor a producer otthonában voltak, a férfi megragadta őt, és megpróbált vele erőszakoskodni, de a színésznőnek sikerült elmenekülnie. Mint írja, magát hibáztatta, mert kicsit ittas és fáradt volt. Hazament, a férfi azonban követte, majd miután a színésznő beengedte, erőszakoskodott vele. Az eset nagyon megviselte, de nem gondolta, hogy beszélnie kellene róla, inkább el akarta felejteni az egészet. Néhány hónappal később Weinstein küldött Anthonynak egy kabátot, feltehetően bocsánatkérésképpen. 

Anthony története itt nem ért véget, ugyanis neki is át kellett élnie Weinstein egyik megszokott módszerét, amikor egy találkozón köntösben jelenik meg és masszázst követel. A színésznő azt mondja: ekkor már feladta a küzdelmet, alávetette magát a producer akaratának.

Minka Kelly az Instagramján osztott meg egy történetet arról, hogy Weinstein őt is meginvitálta egy éttermi találkozóra. Ezen részt vett egy asszisztens is, de ő néhány perc utána magukra hagyta őket. Nem elsősorban filmekről volt szó, ugyanis Weinstein bepróbálkozott a színésznőnél, hogy legyen a barátnője. Cserébe nagyszerű filmszerepeket, magánrepülőkkel történő egzotikus utazásokat és gondtalan életét kínált. A színésznő, mint írja, utólag nagyon sajnálja, hogy az ajánlatra annyit mondott: megtisztelve érzi magát, de igyekezett finoman elutasítani a producert, és nem is beszélt az egész esetről, csak az ügynökének. 

A színésznő elismeri, hogy Hollyood problémái túlmutatnak Harvey Weinsteinon, ugyanakkor bízik benne, hogy minél többen beszélnek az ilyen helyzetekről, annál kevésbé lesz elfogadható ez a viselkedés, és kevesebb nőnek kell ilyen zaklatást átélnie.

Ne maradjon le semmiről!