Várjuk a legjobb gimis filmeket!

2017.10.17. 05:10 Módosítva: 2017.10.17. 05:11

November 15-ig lehet nevezni a középiskolások által készített kisfilmeket a 13. Országos Középiskolai Filmszemlén, a Káldor Miklós Kollégium és az Indavideo közös pályázatán. Az alkotásokat az Indavideo oldalára lehet feltölteni.

A szemlére középiskolások által készített, maximum 15 perces alkotások érkezhetnek. A zsűri elnöke Mundruczó Kornél lesz, a fődíj 150 ezer forint. 

A szemlét a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban rendezik december 8-10 között, ahol minden pályamű elemzésre kerül. Témamegkötés nincs. A zsűri tagjai még: Balog Judit színésznő, Kende János operatőr és Sas István reklámfilmes.  

A tavalyi nyerteseket is az Indavideo oldalán lehet megtekinteni. A három első díjat a debreceni Kós Károly Művészeti Szakgimnázium diákjai hozták el az animációikkal. Pál Erik 1956-os emlékeket dolgozott fel a Fragmentum filmjében, Nagyházi Beáta egy szerelmét a frontról visszaváró nőt ábrázolt a Múlhatatlanban. Bedőcs Lilla, Major Kitti és Tóth Dóra a fogyasztói társadalomról alkottak véleményt a Mindent!  című filmben. Az összes versenyfilm itt látható.

Fragmentum

Ne maradjon le semmiről!