Advertisement

Egy magyar producer szerint a Weinstein-féle szereposztó dívány hatékony

2017.10.18. 13:33

A mi rendezőcentrikus világunkhoz képest hatékonyabb annak adni a munkát, aki nem tud vagy akar elmenekülni a szexuális erőszak elől, ezt a csodálatos Weinstein-filmek is bizonyítják – sugallja egy magyar filmes a Facebookon.

„A produceri szereposztó dívány Amerikában valószínűleg hatékonyabb, szemben a mi rendezőcentrikus világunkkal” – írja a Facebookon Kovács Gábor producer, aki olyan filmek mögött állt, mint az Üvegtigris, vagy Hajdu Szabolcs, Török Ferenc és Mundruczó Kornél több alkotása.

Az alkotói zsenialitás és extremitás is magába foglalhat szokatlan megnyilatkozásokat, 

aminek nyilván kell, hogy legyen határa” – tette hozzá.

Kovács úgy indokolja nézeteit: „Weinstein 80% biztonsággal hozta létre a minőségi és meghatározó filmjeit, a legtehetségesebb és ebből következően öntörvényű rendezőkkel (Scorsese, Haynes, Frank Miller, Tarantino, Lee Daniels, Minghella stb). De kizárt, hogy olyanok szerepeljenek akiket ők nem, csak a producer akart!!!”

A producer azt ugyan elismeri: „Persze ettől meg nyilván megtörténtek a szörnyűségek, de a Paltrow könnyes szemmel köszönte meg Harveynak a női Oscarját, és utána több filmjében szerepelt, Kate Winslet meg ugyanezen díj átvételekor nem volt hajlandó kiejteni a nevét! Björk most nekiment Lars von Triernek, de közben hálistennek megcsináltak a Táncos a sötétbent!! Utána óvta Triertől Nicole Kidmant, aki ennek ellenére leforgatta a Dogville-t, ami filmtörténelem”.

Kovács aztán saját feleségéről szólva hozzáteszi: „Én pl. erőből szedtem fel a Pataki Ágit (érthetetlen okból nem nagyon tetszettem neki), és azóta is tök jól alakul. Szóval ingoványos, nem fekete-fehér ügyek ezek.”

Frissítés: Kovács Gábor törölte az idézett posztját, és helyette ezt írta ki Facebookra:

Az Oscar-díjas producerről, Harvey Weinsteinről nemrég derült ki: évtizedeken keresztül élt vissza hatalmával Hollywoodban. Eddig több mint harminc nő vállalta névvel, hogy Weinstein szexuálisan zaklatta vagy megpróbálta megerőszakolni őket, ketten nemi erőszakkal is vádolják. A témáról szóló cikkeink itt érhetőek el.

Ne maradjon le semmiről!