A Nobuban dőlt el Mészáros Márta filmjének sorsa

2017.10.19. 17:36

Mészáros Márta interjút adott legújabb, Aurora Borealis – Északi fény című filmjével kapcsolatban. A Heti Válasznak elmondta, hogy hogyan valósulhatott meg a filmterve. Mint mondja, a Filmalapnál először elutasították a forgatókönyvét, ami nem esett neki jól. Kiemeli, hogy nem volt szakmai színvonalú a beszélgetés, azt mondták róla, hogy nem ért a nőkhöz, illetve nem akarták elhinni, hogy "ilyen dolgok történtek a háborúkban".

Elmondja, hogy Havas Ágnes, a Filmalap vezetője támogatta a projektet, és ő bíztatta a készítőket, hogy ne adják fel a próbálkozást. Végül Major István producert hívta fel Andy Vajna, filmügyi biztos, hogy látogassák meg a Nobu éttermében, hogy beszéljenek a filmről.

Megérkeztünk, Vajna le sem ültetett bennünket, csak odajött hozzánk. Talán azért, mert az asztalánál ott ült Rogán Antal és Habony Árpád.

- olvasható az interjúban, majd a rendező hozzáteszi, hogy Habony Árpád nem jött oda hozzá köszönni, annak ellenére sem, hogy régről ismeri, mert együtt kendózott a fiával és még az is előfordult, hogy náluk aludt a kanapén, mert "szegény fiú volt akkoriban".

Ezt követően Vajna, Mészáros elmondása szerint nem spilázta túl a mondandóját. Megkérdezte a rendezőt, hogy még mindig meg akarja-e csinálni a filmjét, majd azt, hogy mennyi pénzre van ehhez szüksége. Mészáros mondta, hogy nagyjából hétszázmillió, amire Vajna úgy felelt, hogy rendben van, de nehogy olyan összeget mondjon, amibe nem férnek bele, mert utólag már nem tudják a támogatást növelni.

Vajnáról Mészáros azt mondta, hogy Amerikából ismerik egymást és tudja, hogy tiszteli, sőt szereti, mert még akkor is igazat adott neki, amikor valami durvát mondott neki.

Ne maradjon le semmiről!